top of page

ENERGIEVELD VERSTERKEN  

Chakra's en aura versterken door middel van kleur, mentale en lichamelijke oefeningen

 

MENTALE OEFENING

Begin de dag door met je aandacht naar je hart te gaan en je verbonden te voelen met je adem, je leven met de hemel en de aarde. Spreid dan je armen zijwaarts. Je bent nu als een kruisteken. Spreek dan uit: ik voel me verbonden met de hemel en de aarde en de hele wereld.  Vervolgens doe je dit naar alle windrichtingen  en spreekt uit: ik voel me verbonden met de elementen, vuur, water, aarde en lucht. Dit is een fijn bewust begin van de dag. Je bent niet alleen en staat er niet alleen voor.

 

LICHAMELIJKE OEFENING

Chakra 1 - Billen kanteling. Visualiseer de kleur ROOD. Zing de mantra LANG en ga in spreidstand staan zo dat het goed voelt. Pak nu op elleboog hoogte een stoel of zo vast. Zak nu zo diep mogelijk door de knieën en blijf rechtop. Maak nu een draai beweging met je bekken naar links 3x en naar rechts 3x. Breng nu met een ruk(je) je billen naar voren en daarna naar achteren. Doe dit minstens 3x.

Chakra 2 - Bekken kanteling. Visualiseer de kleur ORANJE. Zing de mantra VANG en ga in schouderbreedte staan met de voeten naar voren. Zwaai je bekken van achteren naar voren en houd je knieën licht gebogen. Doe dit verschillende keren. Ga nu in gedachten een cilinder oppoetsen met je heupen en draai je heupen links en daarna rechts rond. Blijf met je voeten op dezelfde plek.

Chakra 3 - Springen. Visualiseer de kleur GEEL. Zing de mantra RANG en pak de rugleuning van twee stoelen vast. Spring nu omhoog en trek je knieën zo hoog mogelijk op en blijf zonder onderbreking een tijdje doorspringen. Rust dan uit maar buig je niet voorover. Je wilde immers je Plexis activeren ?

Chakra 4 - Romp buigen. Visualiseer de kleur GROEN. Zing de mantra YANG en ga op de knieën zitten met de handen plat op de grond. Vor de rugkant van het hartchakra (wilscentrum) varieer je de hoek van je benen en billen tot je een druk voelt ontstaan tussen je schouderbladen. Door je hele lichaam even naar voren te duwen versterk je de druk. Ga nu wat naar voor en naar achter.

Om de voorkant van het hartchakra te activeren zoek je een plek of groot kussen of leuning van een stoel of bank. Houd de voeten op de grond en laat je achterover zakken om de spieren van je borst uit te rekken. Adem zo rustig in en uit.

Chakra 5 - Hoofd en nek. Visualiseer de kleur BLAUW. Zing de mantra HANG en beweeg je hoofd op en neer met het gezicht naar voren. Dan links omhoog en rechts omlaag en andersom. Rol dan je hoofd met een cirkelbeweging rond, linksom, rechtsom en doe dit meermalen in verschillende richtingen.

Chakra 6 - Ogen rollen. Visualiseer de kleur PAARS. Zing de mantra AUM. Doe dezelfde oefening als chakra 5 maar dan met de ogen.

Chakra 7 - Wrijven. Visualiseer de kleur WIT. Zing de mantra AUM SATYAM AUM en wrijf met je rechterhand over je kruin met de wijzers van de klok mee.

 

                                                                                                                                                                                 

Terug naar 

 

bottom of page