Kleur verrijkt

Brief nr.10 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

kleur binnenstebuiten en kleur buitenstebinnen

Een paar keer per jaar trek ik mij een weekje terug in de stilte van een abdij. Bij aankomst wordt mij als het ware 'een gekleurde wollen deken' aangereikt. Na een paar dagen voel ik mij door deze warme deken volledig toegedekt en word ik iedere dag weer toegestopt en wordt de deken als vanzelf zachter, warmer, lichter en donziger. Ik voel langzaamaan een waarheid en onbeperkte levenskracht, vitaliteit en mogelijkheden ontwaken. De kleur van mijn binnenkant wordt steeds lichter en uiteindelijk wit met een vleugje paars, zacht, vertrouwd en transformerend.  Gedachten worden zuiverder, lichter, er ontstaat emotionele harmonie. De geest wordt gereinigd op het ritme van de psalmen en uiteindelijk valt alle vorm weg en is alles open om een nieuw begin te maken en originele ideeën en een heldere visie te krijgen. Wit is het summum van de zon, het hart van de zon. De stralen van de zon zijn geel en daarmee de kleur van de geest en communicatie. Mijn buitenkant blijft kleurrijk en wordt wat stralender in de  ééntonige titaanwitte binnenkant van de abdij.

Het klooster bevindt zich meestal in een uitgestrekt natuurlandschap dat net zo stil en ongerept ouderwets is, met veel oeroude bomen, als de binnenkant van het klooster met oeroude symbolen van een devoot leven. Nu, in de winter is de kleur buiten sienna, die de kleur van  moeder aarde symboliseert en haar doorzettingsvermogen, met een waasje vermiljoen, dat de liefde en de groei laat zien.

Ik  bezoek steeds verschillende kloosters met steeds andere  orden en dein devoot met de vijf psalmzingende getijden, iedere 3 á 4 uur, van de monniken/zusters mee. Veelal begint het ochtendgebed, het nachtofficie, om 04.30u en de 'Complete' het laatste gebed, is meestal  om 20.00u.  De gebeden en vieringen in de kerk/kapel zijn inhoudelijk overal gelijk, heel soms op wat andere tijden misschien. Het ritme van de gezongen psalmen is ook overal gelijk. Ingetogen, blauw en groen, kleuren van de hemel en de aarde die met een vleug van het geestelijke zonlicht verlicht worden en daarmee aangezet worden tot groei en bloei. Als vanzelf en vertrouwd zo langzamerhand.

Het is de metafoor van de woorden van de oude psalmen die ik voel, herken in mijn dagelijkse leven en die mij omhullen met steeds weer:

 

Wees niet bezorgd 

jij bent nu al

jij bent geschapen uit mijn liefde

jij bent een drager van mijn beeld

jij bent een prachtige bloem in mijn tuin

jij bent een schitterende vogel in mijn lucht

jouw kleur en jouw geur verrijken de wereld

jij mag zijn die jij bent jij bent mooi

jij bent geliefd  jij bent mijn schepping  ik hou van jou

jij bent die jij bent

jij bent nu al

wees niet bezorgd

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* verrijk jezelf dagelijks met LICHT *

                                                         verwelkom het kleurenspel van de toekomst

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.