KLEUR  VERRIJKT

Brief nr.16 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HET LICHT

Ja natuurlijk hebben wij het vandaag over het Licht. De zon bereikt immers zijn hoogste stand op het noordelijke halfrond op deze dag. De langste dag alweer zoals we dit fenomeen plegen te noemen. Ter geruststelling: er zijn geen langere of kortere dagen hoor 't is maar net wat je er zelf van maakt. Ik maak soms lange dagen en soms korte dagen of er tussenin en dat bevalt mij uitstekend.

HET LICHT   Maar, het licht, de zon die alle leven maakt, de zon die uitéén valt in kleuren, maakt dat wij kleur zien en kleur geeft aan ons leven. Niet alleen onze stemming en levensvreugde, maar ook onze werklust, gezondheid en welzijn kunnen door de energie van licht en kleuren zeer ingrijpend beïnvloed worden. Licht en kleuren hebben n.l. een harmoniserend effect op het hele organisme.

Kleur heeft zeer specifieke krachten die in de individuele kleurtrilling tot uiting komen en al onze levensfuncties positief beïnvloeden. Kleuren kunnen onze levensenergie vergroten en zo onze gezondheid bevorderen en stemming verbeteren. We kunnen ons vitaler en evenwichtiger voelen en daardoor halen we dieper adem, worden onze stofwisseling en bloedsomloop gestimuleerd en onze immuniteit enorm versterkt.

De geweldige kracht van de spectrale kleuren vormt een even geweldige energiebron, waarop wij op elk moment een beroep kunnen doen en die we ook doelbewust in onze dagelijkse bezigheden kunnen betrekken.

MEDITEREN   Bijvoorbeeld geeft dagelijks een moment mediteren op het Licht/dezon- de geestelijke zon, een beleving van de kosmos en van onszelf, op een manier die de zintuiglijke waarneming en de rationaliteit ontstijgt. De meditatieve ervaring laat hemel en aarde samen komen in jezelf. Het fysieke systeem, alle cellen en atomen in het lichaam ontspannen zich en dit biedt al een geweldige bescherming tegen lichamelijke en psychische belastingen. Als je de aandacht richt op het geestelijke Licht dan verheldert en verlicht lichaam en geest.

MEDITATIE OP KLEUR   Het licht valt uitéén in kleur ook als de regenboog niet zichtbaar is, valt het licht uitéén in zeven kleuren waarvan er dagelijks één aarde gericht is. Men stelt dat er zeven verschillende stralen of energiekwaliteiten bestaan en dat de ziel, of het zelf van de mens één van deze zeven categoriën uitdrukt. Het zijn golven van licht die opgenomen worden door iets, een voorwerp-een lichaam, die het in genezende energie omzet.

GROENE STRAAL   Op woensdag (vandaag) is de groene straal van Goddelijke liefde aarde gericht. We noemen het de 5e straal. Deze kleur komt via het derdeoogchakra ons lichaam binnen. Het is de straal van de ware genezing en heling want zij zorgt voor een diep, innerlijk begrip, inzicht in de 'goddelijke vonk' in het  eigen wezen en het heel-worden van de ziel door de macht van de geest.
De vijfde straal is de straal van concrete kennis of wetenschap. Mensen op deze straal hebben een ijzeren discipline om zich te concentreren op hun doel. Het doel de dualiteit te overstijgen, te meesteren, wat heelheid tot gevolg heeft.
Bovendien werkt meditatie op groen altijd harmoniserend en verfrissend omdat de kleurtrillingen desinfecteren en de stofwisseling regulieren.

DAGELIJKS   Het is goed om dagelijks op de kleur die aarde gericht is te mediteren. Behalve kleur is er ook een affirmatie behorend bij de actuele straal die je mee kunt nemen in de meditatie. Wil je meer weten over de zeven stralen en/of je geboortestraal en sub-straal, kijk dan onder knopje Portfolio. Ik kan aan de hand van jouw persoonlijke geboorte gegevens je geboortestraal met typologie uitchecken, om de integratie van de ziel en persoonlijkheid te vergemakkelijken.

ZEVEN STRALEN AARDE GERICHT

Maandag        - kleur Rose                             Hartchakra               Ik ben Goddelijke Liefde

Dinsdag          - kleur Blauw                           Keelchakra               Ik ben Goddelijke Wil

Woensdag      - kleur Groen                           Derdeoogchakra     Ik ben Goddelijke Genezing

Donderdag    - kleur Paars met gele rand Plexis Solaris            Ik ben Goddelijk   Evenwicht

Vrijdag           - kleur Wit                                Basischakra              Ik ben Goddelijke Zuiverheid

Zaterdag       - kleur Violet                            Zielechakra              Ik ben Goddelijke Transformatie

Zondag          - kleur Geel                               Kruinchakra             Ik ben Goddelijke Wijsheid

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* verrijk jezelf dagelijks  met kleur en nieuw leven *
verwelkom het kleurenspel van de toekomst

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.