top of page

Kleur verrijkt

Ajo van IJzeren  Brief nr. 19 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

 

 

 

HET LICHT  wordt vorm op deze 2e Advent

Het sneeuwt en ik zie dat het hemelse licht materie wordt en zich op aarde vastzet om alles wat zichtbaar is te bedekken en licht te geven aan het bestaande. Al het herkenbare wordt herschapen en ik mag met nieuwe verwondering kijken naar wat is.  Dit is de schoonheid van het onbevlekte licht in een vorm. Eén maagdelijke sneeuwvlok verandert de wereld en ik zie opeens de diepe mystieke waarheid die aan het verhaal van de geboorte van de Christos ten grondslag ligt.

De mystieke betekenis van de onbevlekte ontvangenis. De Zoon, de Solar Logos, trok vormloze atomen aan en schiep vorm onder bevel van de Schepper en ging in tot de maagdelijke materie. Hij creëerde vorm en nieuw leven op de planeet aarde.

 

KLEUR INDIGOBLAUW   Deze kleur helpt je je visie te ontwikkelen en schept helderheid.  De geboorte van het Christuskind  is een oeroud symbool of oude waarheid die ons helpt om de taal van God te kunnen verstaan. Het is een wereldwijde   gebeurtenis die mij steeds weer uitnodigt stil te staan bij de allegorie van dit feest.  Er schuilt een waarheid in die wij bijna niet kunnen bevatten.  Dit  nodigt uit tot stil worden en je ziel af te stemmen op het grote licht, het centrum van alle leven en stil te staan bij de mythe van Kerst.  

   Sta deze tijd dagelijks even stil bij deze mythe. Ga rustig zitten, open jezelf, verhef je geest, visualiseer de kleur Indigo op het voorhoofdchakra en laat de kleur door je heen stromen. Het helpt om inzicht te ontvangen over de kosmische gebeurtenissen en betekenissen van deze maand en  om de hogere regionen gewaar te worden en de prachtige invloed van de wereld van het licht toe te laten in je wezen. En dan, voor even, deel te zijn van de kosmische wereld, het goddelijke kindje in jou te zien, te omarmen, te koesteren en de engelen te horen in je eigen hart, om dan vol dankbaarheid te weten dat het Christuslicht hier - in jou -  aanwezig is.

 

SYMBOLEN   In de wereld van de Geest neemt de taal van de Geest de vorm van symbolen aan en de geboorte van Jezus Christus verbeeldt een kosmisch mysterie in symbolische vorm. Geestelijke waarheid kan op verschillende manieren aan de mensheid worden gepresenteerd, maar in alle godsdiensten is deze fundamentele waarheid van de schepper die zijn kind voortbrengt te  vinden.

   Vroeger was godsdienst een godsdienst van het verstand, een uiterlijk gebeuren. We leven nu in het Aquariustijdperk, het tijdperk van de Geest. Nu worden we uitgenodigd om door te dringen tot de innerlijke mysteriën van het leven zowel hier op aarde alsook in de hemelse wereld waar de weg van ons weer naar toe voert. Een uitnodiging om hier op aarde een staat van bewustzijn te bereiken die de hemel op aarde brengt. Wij hier op aarde zijn immers de handen en voeten van God. God bestaat niet als wij hem/haar niet laten zien. God kan zich door ons laten zien en de uitnodiging is om de connectie met God zodanig te verstevigen en te onderhouden dat wij deze opdracht kunnen waarmaken.

   Alle godsdiensten hebben in de loop der eeuwen, ook al zijn ze gedegenereerd, ze bevatten allen nog een spoor van de waarheid. Godsdiensten hebben op verschillende tijden bijgedragen om mensen te helpen het mysterie van het leven te begrijpen en dichterbij te brengen. Het verhaal van de geboorte van Jezus de Christus is er één van.

De mens, het kind is de schepping van zijn ouders. De Maria's en Josefs van God – een God, die zowel de eigenschappen heeft van  Vader als Moeder. Het volmaakte tweevoudige wezen. De mens als het kind van dit tweevoudige wezen. JIJ.

Wees stil. Omarm jezelf. Adem rustig en diep en zeg in jezelf 

GOD IN MIJ IS

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ik wens je een gezegende maand december

verrijk jezelf met kleur en nieuw leven

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als:

Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie -

 Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

 

 

 

Het licht  Kerst 2017
bottom of page