top of page

KLEUR VERRIJKT

brief nr.25 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, inspiratie en levenskunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAGENTA - kleur van wijsheid en het innerlijke Zelf

HET HART      De wind zong hier vandaag een heel zacht fluisterend helend magenta lied. Het zong hier een lied van licht vervuld magenta, als teken van wijsheid. Het zong ook uren door en bracht harmonie en vreedzaamheid en verbond zich met de natuur zodat haar lied nog na zong en haar kleurtrilling mild, reinigend en tegelijkertijd verhelderend, na voelde. De reflectie van het lied van de wind geeft de vegetatie nieuw leven. Het oude afgedane dwarrelde zacht, bijna geluidloos,  van de bomen, struiken en planten.

*  Ik vind het zo prachtig dat deze tijd van het jaar zo mooi meehelpt om naar binnen te keren. De natuur heelt ons op haar manier en werkt kalmerend en troostend en laat hemelse harmonie binnenstromen als wij ons daarmee verbinden. De kortere dagen, het terugtrekken van de natuur en de aanstaande feestdagen nodigen allen uit tot verbinding. Verbinding met ons eigen hart en met de ander.

HARTCHAKRA   Twee belangrijke aspecten hangen samen met dit chakra. Het betreft positieve, gezonde liefde voor zichzelf en de meevoelende, hulpvaardige liefde voor de medemens. Gezonde eigenliefde en hier wordt geen gewetenloos egoÏsme mee bedoeld, is een wezenlijke voorwaarde voor een rijk bevredigend en bewust leven. Het Hartchakra is de poort naar de ziel, want het is de zetel van onze diepste en innigste gevoelens, via welke we met het universele deel van onze ziel, de goddelijke vonk, contact kunnen leggen.

*  Het magenta lied van de wind van vandaag was een harmonieuze energie die de natuur reinigde van haar ballast. Zo kunnen de energiën van magenta ons naar vrede en harmonie doen verlangen en ons daarin ondersteunen om de ballast die een harmonieus leven in de weg staat, te transformeren.

MAGENTA     met een gouden kern op het hart kan wonderen verrichten als problemen de ziel bedrukken.  De kleur bevrijdt van remmingen, spanningen en tobberige gedachten die met materiële zaken samenhangen.  De geneeskrachtige kleur magenta bergt kwaliteiten in zich die menselijke nood en tekort op een bijzonder fijngevoelige manier kunnen overwinnen. De kleur brengt rust en wijsheid en de weg naar het innerlijk Zelf wordt door deze kleur heel kort.

 

STILTE     Adventtijd is in aantocht. Stille tijd van bezinning en voorbereiding voor de geboorte van nieuw Licht. Sta dagelijks even stil bij de stilte van de natuur. Wees zelf dagelijks stil en laat je hart spreken. Kijk welke gevoelens er boven komen. Benoem en schrijf eventueel op, wat je echt wilt in je leven. Bekijk dan wat je echt niet meer zou willen in je leven.

In de stilte  is vrijheid aanwezig en wonen liefdevolle gedachten en gedachten aan mogelijkheden, die Heel en helend zijn, krachtig en voelbaar door alles heen. In de stilte is geen scheiding, daar is slechts liefde. Vanuit die liefde kan je de liefde van de geestelijke wereld ervaren en je overgeven aan de goddelijke intelligentie, de heilige Geest. Hier kan je bidden voor wijsheid en leiding, voor rust en vertrouwen.

VISUALISATIE    Visualiseer bovenstaand magenta hart en adem rustig diep in en uit. Ga met je aandacht van de rand van het hart, al ademend, steeds dieper naar het centrum, naar de gouden kern. Zie de schoonheid van het gouden licht. Hier worden onwaarheden gezuiverd. Hier is slechts licht en kan niets je meer raken of beperken. Hier vind jij jouw grootsheid, je authentieke Zelf. Hier verbind jij je bewust met het veld van Eénheidsbewustzijn.  Weet dat jij dit bent en weet dat je hierdoor harmonieuze golven uitzendt en verbindingen maakt met hen die hier ontvankelijk voor zijn.  Bedank de kleur magenta en keer hier dagelijks even, al is het maar een moment, naar terug.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-

* verrijk jezelf dagelijks  met magenta en nieuw leven *
verwelkom het kleurenspel van de toekomst

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LICHTLIJST

Zit jij, of één van jouw naasten, niet lekker in je vel ? Plaats jezelf op mijn LICHTLIJST. Ik neem je dan mee in mijn dagelijkse NOON-DIENST. Je blijft daar een week op staan, maar je kunt je daarna weer aanmelden. Geef gewoon je volle eigennaam op met de mededeling LICHTLIJST. Dat is voldoende, het is gratis.  Je kunt dit doen via Contact   Voor meer info over de Lichtlijst kijk in de Portfolio

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

 

 

Magenta met kern.jpg
Magenta met regenboog.jpg
Magenta met regenboog.jpg
bottom of page