top of page

KLEUR VERRIJKT

Brief nr.26 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustzijn, spiritualiteit en levenskunst

HET FEEST VAN NU EN VAN ALLEDAG

 LAAT JE LICHT SCHIJNEN

kleur ROZE op het hartchakra

FEEST   Het is nog geen Kerstfeest. Velen bereiden zich erop voor. Maar feesten hoeven niet persé al geweest te zijn, of nog moeten komen, om feest te vieren of je feestelijk te voelen. Ik houd niet van wachten op iets buiten mij dat niet bestaat en wellicht ook nooit komt, eenvoudig omdat er niets buiten mijzelf bestaat. Wachten totdat ik weer met leven mag beginnen, mag feesten ? Ik houd ook niet van verwachten. Waarop ? Op  Gods wonderen misschien die er al zijn en die ik niet zie ? Ik houd ook niet van zoeken, want alles is er al, alleen moet ik het nog vinden. Wachten op Kerstfeest om de geboorte te vieren van het Christuslicht in ons, dat er altijd al was voordat wij geschapen werden ? Ik kan nu maar beter vandaag zelf beginnen met scheppen, met vieren dat het licht in mij bij mijn geboorte ontstoken werd. Anders zal er niets veranderen als ik iets anders ervaren wil dan mijn huidige schepping die het nauwelijks met zichzelf eens zal worden.  

FEEST VAN NU   Het feest van de nacht, het feest van een nieuwe dag, het feest van leven, het feest van er ZIJN. Er te ZIJN in de diepe betekenis van: om er van Jou Zelf te mógen ZIJN, met al je hebben en houwen. Één ding staat namelijk vast: je bent geliefd anders was je er echt niet geweest. Niet alleen jouw ouders zijn verantwoordelijk voor jouw aanwezigheid hier op aarde, want misschien was je wel een 'per ongelukje', maar de grote creator, de grote geest van AL dat Is, heeft jou geweven in je moeders schoot. Om nu het leven op aarde weer te gaan leven, was jouw eigen keuze en de Schepper heeft dit gehonoreerd, uit louter liefde. De keuze van jouw ziel om weer levenslessen op te doen op planeet aarde uit liefde voor je Hoger Zelf.

KERSTFEEST  Het kind - het Licht.  Kijk vandaag naar het prachtige symbool van  Kerstfeest. Het kind in de kribbe, puur, een wonder, dat niets kan en tegelijkertijd alles kan, dat niets weet en alles weet. Jij, die alles in zich heeft. Het kind, een ziel die zijn armen uitstrekt naar de Vader/Moeder, de geest, het leven. Gevoed wil worden door de medemens, door de God in jou, door de liefde in jou  en niets anders wil dan leven, er Zijn. Jij en hij en zij en wij, het kind, het mystieke huwelijk tussen Geest en Ziel. Het Christusbewustzijn is mens geworden en heeft de mens Jezus daarvoor gebruikt. Deze geboorte, de adem van God, is het Licht van Christus in je hart. In de Bijbel zegt Jezus: Ik ben het Licht der wereld. Wij zijn hier op aarde om de fysieke stof te gebruiken en ons er niet door te laten intimideren. Wij zijn het Licht en moeten het door de duisternis heen laten schijnen. 

JIJ ZELF - HET LICHT  Wek jezelf tot leven. Jezelf zijn als je de twijfel in jezelf laat verdwijnen omdat je weer weet wie je bent. Het oneindige Zelf. Het onbevangen kind, een Gods geschenk, gericht op de Schepper van Al dat Is. Het Licht. Bewuste en onbewuste wonderen om je heen zien die jij zelf geschapen hebt. Wonderen zonder en met verlangen om vast te houden. Jij bent je eigen bewuste en onbewuste schepper, je eigen creator samen met het oneindige zelf.

ROZE - STILTE  Stil staan, om naar de wereld te gaan luisteren die je zelf geschapen hebt. Daartoe ga je met je aandacht naar je hart. Naar de kleur Roze. De kleur van de onvoorwaardelijke liefde. Laat de kleur op je adem door je heen stromen en laat spanning en zwaarte mee stromen met de kleur roze totdat slechts stilte en zachtheid over is en niets meer beweegt. De stilte die er dan gewoon is en die jij zelf geschapen hebt. In deze stilte kan je alle gesprekken voeren omdat deze geen tijd en ruimte meer kosten. Als je alle gesprekken gevoerd hebt die je ooit hebt willen voeren, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Een wereld zonder grenzen. Een plek waar je alles en iedereen weer kent en waar je altijd bent geweest. Een samen grenzeloos ËËN zijn met je Geest en je Ziel, met het Christusbewustzijn. Een grenzeloos bestaan zonder tijd. Grenzeloze ruimte. Ruimte die de schepper in jou en buiten jou creëert uit liefde voor het geschapene, voor jou. Vier het dagelijks in roze, in stilte, in zachtheid, als een pasgeboren baby, onbevangen en NU grenzeloos in het NU.

LAAT JE LICHT SCHIJNEN - MAAK ER NU EEN FEEST VAN

en zing het lied mee: You raise me up till I can stand on mountains

https://www.youtube.com/watch?v=sC7-wwGg6lM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ontvang een hartelijke regenboog groet

verrijk jezelf met licht en kleur

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

LICHTLIJST

Zit jij, of één van jouw naasten, niet lekker in je vel ? Plaats jezelf op mijn LICHTLIJST. Ik neem je dan mee in mijn dagelijkse NOON-DIENST. Je blijft daar een week op staan, maar je kunt je daarna weer aanmelden. Geef gewoon je volle eigennaam op met de mededeling LICHTLIJST. Dat is voldoende, het is gratis.  Je kunt dit doen via Contact   Voor meer info over de Lichtlijst kijk in de Portfolio

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

Hoera vandaag  2017 met kleur.jpg
Visuele spectrum.jpg
Visuele spectrum.jpg
bottom of page