top of page

KLEUR VERRIJKT

Ajo van IJzeren Brief nr.30 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

Oranje - kleur van de scheppende kracht

NATUUR    De natuur heeft zich de laatste week ontdaan van al haar  ballast van de donkere winter periode. Dode takken, het laatste dode blad, oude bloesem, alles is mee met de wind die nieuw leven in blaast.  De regen heeft ook haar werk gedaan en de natuur schoongewassen. Oude weggestopte negatieve energie hebben wij kunnen vrijmaken en kunnen transformeren in de winterperiode die ons ook altijd uitnodigt om naar binnen te keren, net zoals de natuur. Ons systeem functioneert ook 'heel natuurlijk' als wij ontspannen kunnen invoelen en gadeslaan waar lichaam en geest om vragen. 

 

Het gras is weer helder groen en glanst in het tegenlicht. Het licht, de zon,  roept ons en de natuur op en nodigt uit tot nieuw leven. Alles wat de wintertijd sluimerend voorbereid heeft, mag manifest worden. De scheppende kracht van het licht is in al haar creativiteit  al duidelijk voelbaar en waarneembaar. De poort van de lente equinox met haar kosmische energie is aan het open gaan en de scheppende creatieve kracht in ons wordt al gewekt. We zijn nog ietwat in afwachting van. Het nieuwe leven in ons vraagt van ons om 'rustig stil in afwachting van' te zijn, maar wel wakker, attent en alert. 

LEVENSLUST    Het is goed om nu in het vroege voorjaar lichaamswerk te doen. Doe net als de natuur. Iedere ochtend als je opstaat eerst even flink bewegen. Schudden, springen, dansen, je ruimte innemen en vergroten en de ballast van de nacht van je afschudden. En net zoals de wind en de regen zich laten horen, laat je tegelijkertijd je stem klinken, met alle geluiden die als vanzelf komen. Voel hoe lekker bevrijdend dat is, hoe je ruimte in jezelf creëert en hoe je herleeft. Voel na.

   Visualiseer dan de kleur oranje op het tweede chakra in de vorm van een bloemknop. Adem daar naar toe en versterk en vergroot de vorm en de kleur op iedere ademhaling en laat de knop opengaan en tot bloei komen. Een stralende bloem van creatieve en scheppende kracht doordringt je hele systeem en verlicht al je frustraties die je tegenhouden om je hele potentieel te leven.  Het 2e chakra staat in verband met vertrouwen in het leven en zich daarmee ook bewust te verbinden.

TOEVERTROUWEN   Je kunt je aan het leven toevertrouwen en je overgeven aan de levenskracht en de zich aandienende creatieve impulsen. Deze drukken zich uit in het dagelijks leven, zoals werk, liefde, relaties, vrije tijd, vriendschappen. Ze geven je veel levensvreugde. Het lijkt dan alsof alles vanzelf gaat, alsof het leven je optilt. Je bevindt je in de stroom van het leven, ‘in je flow’. Het is alsof het één op een natuurlijke wijze voortvloeit uit het andere, waarbij de ene activiteit op een soepele wijze overgaat in de volgende. Dan stroomt de levensenergie van de 2e chakra door naar volgende chakra’s, waardoor je alles als een geheel kunt ervaren. Dan is er vertrouwen. Je neemt dan op wat op je weg komt. Je kunt constructief reageren op impulsen en emoties van jezelf en die van anderen, zonder dat er moeilijkheden komen. Moeilijkheden en problemen ontstaan, als de energie wordt afgeremd of tegengehouden. Het leven wordt een moeten, de levenslust is ingeperkt, je ‘werkt’ verkrampt om het goed te hebben, er is ongeduld. Levenskansen en uitdagingen worden dan problemen. Blijf niet in de knop zitten maar bloei open.

CHAKRA 2 - ORANJE   Nog een oefening om de energie te versterken in dit gebied. Bekken kanteling.  Ga in schouderbreedte staan met de voeten naar voren. Zwaai je bekken van achteren naar voren en houd je knieën licht gebogen. Doe dit verschillende keren. Ga nu in gedachten een cilinder oppoetsen met je heupen en draai je heupen links en daarna rechts rond. Blijf met je voeten op dezelfde plek.

KLEUR ORANJE  Deze kleur zit tussen het 1e chakra Rood en het 3e chakra Geel als mengkleur van deze beiden. Oranje is de kleur van levenslust, energie en scheppende kracht, creativiteit en optimisme. Oranje is natuurlijk ook de kleur van vruchtbaarheid, sexualiteit en vitaliteit. Oranje zie je bij zonsopgang en in vuur en daar word je altijd blij van. De kleur schept vreugde en vreugde bevordert de bloedsomloop en daardoor krijg je nieuwe ideeën, het versterkt de creatiekracht en schept meer zelfvertrouwen. De kleur oranje is ook een verbinder en nodigt uit tot samenwerken.  Draag deze weken eens oranje en je zult jezelf vitaler  voelen en complimenten krijgen over je opgewektheid.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* heb een scheppende tijd en verrijk jezelf met oranje*

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

LICHTLIJST

Zit jij, of één van jouw naasten, niet lekker in je vel ? Plaats jezelf op mijn LICHTLIJST. Ik neem je dan mee in mijn dagelijkse NOON-DIENST. Je blijft daar een week op staan, maar je kunt je daarna weer aanmelden. Geef gewoon je volle eigennaam op met de mededeling LICHTLIJST. Dat is voldoende, het is gratis.  Je kunt dit doen via Contact   Voor meer info over de Lichtlijst kijk in de Portfolio

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen

 

Oranjeroos knop_bewerkt.jpg
Oranje compl. blauw.jpg
Blauw compl. oranje.jpg
bottom of page