top of page

 

KLEUR VERRIJKT

Brief nr 41 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleur GROEN - geeft Liefde en Vrijheid

 

DE WIND  De wind zingt vandaag een helend groen lied. In andere delen van de wereld een vernietigend kobaltblauw lied wellicht. Maar hier zingt het vandaag een lied van licht vervuld smaragdgroen, als teken van plooibaarheid. Het zingt ook uren door en brengt harmonie en vreedzaamheid en verbindt zich met de natuur zodat haar lied nog na zingt en haar kleurtrilling mild en reinigend en tegelijkertijd verhelderend na voelt.

De reflectie van het lied van de wind geeft de vegetatie nieuw leven. Het oude afgedane waait spontaan van de bomen, struiken en planten.

Ons bevrijdt dit groen van remmingen, spanningen en tobberige gedachten, die met materiële zaken samenhangen. De geneeskrachtige kleur groen bergt kwaliteiten in zich die menselijke nood en tekort op een bijzonder fijngevoelige manier kunnen overwinnen. De natuur heelt ons ook en werkt kalmerend en troostend en laat hemelse harmonie binnenstromen.

HET HART   Groen raakt natuurlijk het Hartchakra dat net boven het hart ligt. Twee belangrijke aspecten hangen samen met dit chakra. Het betreft positieve, gezonde liefde voor zichzelf en de meevoelende, hulpvaardige liefde voor de medemens. Gezonde eigenliefde en hier wordt geen gewetenloos egoÏsme mee bedoeld, is een wezenlijke voorwaarde voor een rijk bevredigend en bewust leven. Het Hartchakra is de poort naar de ziel, want het is de zetel van onze diepste en innigste gevoelens, via welke we met het universele deel van onze ziel, de goddelijke vonk, contact kunnen leggen.

Het groene lied van de wind van vandaag is een harmonieuze energie die de natuur reinigt van haar ballast. Zo kunnen de energieën van groen ons naar vrede en harmonie doen verlangen en ons daarin ondersteunen om de ballast die een harmonieus leven in de weg staat te transformeren.

 

ALLES WAT IS   Accepteer deze maand  'alles wat is en Al Wat Is'  zonder dat het je emotioneel raakt of beperkt. Verbind je met dagelijkse zaken vanuit je hart en voel wat het doet, gewoon zonder oordeel. Laat je hoofd erbuiten.  In het hart is vrijheid aanwezig en wonen liefdevolle gedachten en gedachten aan mogelijkheden, die Heel en helend zijn, krachtig en voelbaar door alles heen.

De zomer is begonnen. Sta dagelijks even stil bij de schoonheid van alles wat groeit en bloeit. Op je balkon, je tuin, de natuur, je eigen lijf hoe wonderbaarlijk het functioneert. Je haren en nagels die gewoon groeien, de kleur van je huid die reageert op het licht. Wees stil en laat je hart spreken. Kijk welke gevoelens er boven komen. Benoem en schrijf eventueel op, wat je echt wilt in je leven. Bekijk dan wat je echt niet meer zou willen in je leven.

ROZE - GOUD  Ook de kleur roze is een kleur van het hart. Activeer met deze kleur milde vibraties en wek tedere gevoelens op door aan gelukkige ervaringen in je leven te denken. Goud is eveneens een kleur van het hart. Wanneer levensproblemen of depressies de ziel bedrukken dan kan de kleur goud op het hartchakra wonderen verrichten, want goud verenigt de geneeskrachtige eigenschappen van geel en oranje.

Visualiseer daartoe een gouden bal, plaats die in het hart en adem rustig diep in en uit om de bal groter en groter te maken zodat je hele lichaam gevuld wordt en al je cellen en atomen gevuld worden met goud. De genezende energie van goud is in staat om een opwekkend, zuiverend en vernieuwend effect te sorteren, dat innerlijke vermoeidheid en gebrek aan energie tegengaat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-

* verrijk jezelf dagelijks  met kleur en nieuw leven *
verwelkom het kleurenspel van de toekomst

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie -

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

De afbeelding is een schilderij 150x120cm gemengde techniek.

Groen schilderij met ajo.jpg
bottom of page