KLEUR VERRIJKT

Ajo van IJzeren  Brief nr. 5 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

het verhaal van NU

VERHAAL VAN TOEN ? Het is niet het verhaal van toen, van ooit, dat verhaal van de Exodus uit Egypte, de uittocht uit de slavernij o.l.v. Mozes. Het is het verhaal van toen in het licht en de kleur van vandaag, van NU. Wij zijn onderweg, gewoon, altijd ! Alleen ligt het Beloofde Land niet meer in Verweggistan, maar in ons zelf. En dat brengt héél veel verantwoordelijkheid met zich mee. En daar komt de eerste verleiding.  Dat geloof ik niet. Verantwoordelijk ? En zij dan en de wereld dan en...en...en.. Wil ik die verantwoordelijkheid wel op mij nemen ? We krijgen dan een paar testjes en pesterijen in de vorm van 'plagen', net als Mozes en zijn volk. Er gebeuren een aantal dingen in ons leven die niet gepland zijn, een soort brandend braambos, zoals b.v. ziek worden, scheiding, ruzie, ontslag, misverstand. Hierna willen we dan wel eens overstag gaan en de verantwoordelijkheid binnen in ons zelf zoeken. Eénmaal inzicht in dat aspect van het leven, dan wil het wel eens dat we de 10 geboden aangeboden krijgen. Dat is ook lastig, want hiermee krijgen we nóg meer verantwoordelijkheid voor ons doen en laten en hebben we daar wel zin in.  We morren, precies zo als het volk van Mozes.

DEZE TIJD   Maar deze tijd maakt het ons veel gemakkelijker en opent poorten die tot nu gesloten waren.  Gaan en doorgaan en merken dat het helemaal niet meer gaat om te willen weten waar je vandaag 'naar toe gaat' of 'waar je uitkomt'. Mee bewegen met de tijd,  met de levensstroom en kijken, invoelen, wat je NU, vandaag, nodig hebt zodat het nu goed voelt. Dit vereist inkeer, invoelen, stil zijn, het hart laten spreken in plaats van het verstand, inzicht krijgen.

We zien dat de geboden ons áángeboden worden. We mogen zelf kijken wat we daar mee doen. Het 'gij zult' wijsvingertje van het ‘oude gebod’ heeft plaats gemaakt voor de energie van het hart, het eigen hart. Je mag invoelen wat hetgeen jou aangeboden wordt voor jou persoonlijk betekent en wat jij er op dit moment mee kan doen. Het volk van Mozes heeft ons al laten zien hoe de aanbidding van het gouden kalf werkt. Het gouden kalf geeft uiterlijke rijkdom maar innerlijke armoe. Het volk wilde steeds meer en meer omdat het niet écht bevredigde die aanbidding van die uiterlijke wereld.

 

VERTALEND naar deze tijd zegt het 10e gebod: Gij zult niet begeren iets dat van Uw naaste is...Hiermee gooien we alle oude geboden weg. Dit gaat over opnieuw kijken naar je leven zoals het nu is. Je hoeft op niemand jaloers te zijn. Je hoeft niet te wensen dat je het op een andere manier had gedaan. Het gaat over het eren en respecteren van jezelf, voor de manier waarop je in het verleden ervoor gekozen hebt dingen te doen. Het gaat over die dingen die je zou beschouwen als een fout in je leven en in die energie te gaan en te beseffen dat het alleen maar een ervaring was. Het was een keuze die je maakte, die je gebracht heeft waar je bent. Het was geen vergissing, het was in feite iets dat je een diepere ervaring van de ware aard van je leven heeft gebracht.

 

ZO BIEDEN deze Exodus geboden ons een nieuwe kijk op ons eigen leven. De geloftes zijn er om je te ondersteunen en je te balanceren. Om in jou te zijn, om je te revitaliseren, om je te kennen en van je te houden.  Het is geen spirit op een ver afgelegen plek. Het is de Spirit in ons zelf – hier en NU. Dat zijn de geloftes in de Nieuwe Energie. De voetstappen die je nu, vandaag, achter laat zullen morgen veranderd zijn en zullen overmorgen opgenomen zijn door de wind. Uiterlijk is alles glad gestreken en innerlijk werkt de Heilige Geest door en geeft je nieuw leven, steeds opnieuw.

 

ADEM   Haal gewoon diep adem en sta toe dat je ademhaling de balans herstelt en al de oude geboden loslaat. Of het die van Mozes zijn, of die je voor jezelf gemaakt hebt. Laat ze los. Laat oude stukken leven voorbij gaan en alles wat belast of belast heeft, mag los en achter gelaten worden. Révitaliseer jezelf om geherbrond thuis te komen bij jezelf.

Ik bedank het volk van Mozes voor het pad dat zij heeft neergelegd. Het pad dat wij op onze eigen manier mogen betreden om herkenning en inzicht in onszelf te krijgen en dan te kunnen ervaren: Ik ben een kind van het volk onderweg - Wij zijn ÉÉN in het NU

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* verrijk jezelf dagelijks met kleuren van de regenboog *

                                                                verwelkom het kleurenspel van de toekomst

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.