top of page

KLEUR  VERRIJKT

aan mijn medereiziger Brief nr. 56

over kleur, spiritualiteit, bewustwording, levenskunst

 

HARTCHAKRA 

L I C H T  Goddelijk  L I C H T

het licht zelf is kleurloos maar wordt kleur door jou

Van ONVREDE naar VREDE Het woord onvrede sluit het woord vrede in. Als in de uiterlijke wereld veel gewone dingen die het leven kleur geven, ingeperkt worden of zelfs wegvallen en je het gevoel krijgt in je vrijheid beperkt te worden, kan vrede ver weg voelen. Mijn opmerkzaamheid signaleert buiten mij angst, onzekerheid, boosheid, verdriet, onvrede. Het hangt in de lucht en is voelbaar aanwezig en raakt mijn zintuigen.

    Ja, we zijn scheppende wezens en kunnen altijd en overal iets doen. Je kunt in protest gaan, schuldigen aanwijzen en aanpakken.  Je kunt slachtoffer worden en blijven wijzen naar de ander. Soms helpt dat even, vaak niet en meestal  blijf je zelf met een kater zitten.  Uitzicht om eruit te komen lijkt, of is, gewoon ver weg. Onvrede vult je hele wezen en werkt destructief op lichamelijk en geestelijk welzijn.   Je immuunsysteem reageert erop en zwakt mogelijk af.

Ja, we zijn zelf verantwoordelijk wat we opnemen, horen, zien en hoe daar me om te gaan. We nemen onze eigen beslissingen. Je kunt in eerste instantie alle informatie uitschakelen die jou niet dienen en vervolgens kijken wat je kunt doen en waar jij je energie voor kunt en wilt inzetten en je daar dan op focussen. We zijn de meest creatieve scheppende wezens op aarde en nooit slachtoffers, tenzij jij jezelf toestaat dat te zijn of te worden. Alles wat essentieel voor je is, kan niet door het oog waargenomen worden daar spreekt je gevoel, je intuïtie, je hart en in de stilte komt er diepe rust van innerlijk weten.

     Ja, laat het C.virus en haar maatregelen de weg naar binnen openen en je verbinding met de schepper van Al dat Is versterken, vernieuwen en verstevigen. Grijp deze etherische kans waar de kosmische openbaring met haar zonnestormen ons volop toe uitnodigen en steunen. Als je stil bent en als je ego zwijgt, 'hoor'  je vanzelf wat belangrijk voor je is. 

BEWUST ZIJN In de eerste plaats ga je je gedachten waarnemen. Je weet dat je gedachten hebt maar ze niet bent. Je bent een vrije geest die waaien kan waarheen zij wil. Je identificeert je niet met je gedachten maar word je bewust hoe je reageert en wat je denkt. Neem de buitenwereld slechts waar, zie wat daar gebeurt, sluit die niet uit, maar sluit die in en ga er naar kijken zonder je ermee te verbinden. Laat het voorbij gaan. Degenen die de huidige maatregelen verordenen, horen ook bij de maatschappij, net als jij en ik. Zij zijn niet deze maatregelen, maar voeren die uit. Er zijn net zoveel meningen op de wereld als er mensen zijn en dat zijn er heel veel. Veroordeel niemand anders zou je jezelf veroordelen. Kijk verder dan zien, leer inzien. Voel, wat het met jou doet, want alleen daar heb je in wezen me te maken. We worden nu door de nieuwe maatregelen extreem opgeroepen naar binnen te keren om al onze eigen obstakels waar te nemen, te transformeren naar het licht als enige weg naar veiligheid en vrede.

   

MACHT Om macht te kunnen uitoefenen moet men in eerste instantie afhankelijkheid creëren van essentiële levensbehoeften. Als de macht afneemt, of de machthebber haar grip dreigt te verliezen, gaat hij een schuldige aanwijzen. Het kan een virus zijn, een volk, een groep, het klimaat, een bepaalde religie e.d. Dat is in alle oorlogen en gewelduitbarstingen zo gegaan. Er wordt propaganda gevoerd om mensen te waarschuwen voor dreigend gevaar en vervolgens angst aan te jagen. Verdeling, veroordeling en haat tussen mensen en groepen volgen daarop meestal als vanzelf. Als er genoeg onzekerheid en chaos gecreëerd is, kan de machthebber zijn reddende vleugels inzetten en zijn macht weer verstevigen.

ONMACHT Ik weet niet wat jij in deze Virus periode voor emotie ervaart. Verdriet, angst, verdeeldheid, hoop, schuldigen benoemen en aanwijzen, ik zie het allemaal voorbijkomen. Zover is het gelukt om velen van ons in de angst en verdeel en heers hoek te krijgen. Heel herkenbaar hoe oorlogen, groot en klein, begonnen zijn. Ik merk ook dat 'de redder', lees de farmaceutische industrie, wereldwijd volop bezig is met redden en onze vrijheden, die ze eerst afgepakt hebben, terug te geven. Ze kunnen er mitsen en maren aan verbinden, omdat ze de angst en het virus als wapen hebben. Het voelt als een psychologische oorlogsvoering. Ik voel me soms onmachtig maar ben het niet. Ik ben in staat mijn onmacht om te buigen naar macht en mijn onvrede naar vrede te transformeren.

VREDE Ik ben mijn eigen schepper en in staat vrede te scheppen in mijn hart, ook als er buiten een storm woedt. Je verkrijgt het door je eigen macht en kracht te mobiliseren. Belangrijk is om gewaar te zijn hoe je in eerste instantie reageert op alles wat op je afkomt. Zo'n eerste reactie is bijna altijd gebaseerd op emotie. Je ziet, voelt, hoort, neemt onrecht, pijn, verdriet waar. Dat raakt je en kan een boze, woedende, verontwaardigde, emotionele reactie uitlokken. Blijf niet in de emotie hangen. Je voelt dat je emoties hebt, maar weet dat je de emotie niet bent, net zo goed als je een vader/moeder hebt, maar je je vader/moeder niet bent.

   Een oefening is het om  je niet direct te verbinden met wat buiten je gebeurt. Sluit je ogen en haal eerst even diep adem voordat je reageert. Laat de buitenwereld daar waar het hoort. Buiten je. In de diepe ademhaling keer je naar binnen. Je verinnerlijkt. De buitenwereld valt weg. Rust, vertrouwen en licht dienen zich aan. 

HART - LICHT In de afbeelding van het hart, gebeurt rondom de kern heel veel. Alle kleuren en lijnen van het leven wijzen naar de kern of komen er uit. Het hart is ons 'kloppend' bewustzijn. De taal van het aller belangrijkste orgaan geven de meeste mensen de minste aandacht. Dit bewustzijn geeft leven aan al onze lichamen, fysiek, astraal, mentaal, etherisch. Het hart spreekt tot ons door middel van de heilige geest. Deze C.tijd nodigt ons uit binnen te blijven, afstand te houden, je mond te verbergen en door deze maatregelen, jawel, naar binnen te keren. Naar je hart te luisteren, te voelen, gewaar zijn wat je in wezen wilt en wie je in wezen bent en wilt zijn.

    

FOCUS   je de komende tijd dagelijks een aantal keren per dag op de kern, je hart. Laat licht en kleur schijnen op alles wat bedrukt. Laat het licht alles in stilte op je ademhaling transformeren. Voel dat je een scheppend lichtend wezen bent. Schep je eigen werkelijkheid in licht, kleur, harmonie en vreugde en straal dit uit naar de wereld om je heen. Je bent licht, je schept licht en je bent beschermd door het goddelijk licht.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* verrijk jezelf met licht en kleur en nieuw leven * 
baad jezelf dagelijks in GODS LICHT

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Portfolio  onderwerpen : Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie - Trance healing - Kleur op chakra's en organen - Lichtlijst

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

   Blog op de website aktuele informatie over het leven en haar verschijningsvorm -           https://www.triadiswijzijnkleur.info/blog

BOEKPRESENTATIE   Hartelijk WELKOM  60 plaatsen beschikbaar

Centrum Zentire, Americaanseweg 107 Meterik. Opgeven - info@zentire.nl

Op zaterdag  27 november komt mijn boek    'Gedragen door de tijd'  Zien Licht Inzien,  uit

Je kunt op mijn website het Voorwoord, de Inleiding en een Hoofdstuk lezen.

Je kunt het boek op mijn website bestellen.  Van harte aanbevolen. Klik  op de button.

heart_of_light-001.jpg
bottom of page