top of page

KLEUR VERRIJKT

brief nr.21 aan mijn medereiziger over

kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

lente equinox

LENTE   De lente equinox is het moment dat het zonlicht loodrecht boven de evenaar staat en wereldwijd dag en nacht even lang zijn. Daarna gaat de dag  winnen van de nacht. Tenminste hier op het noordelijke halfrond. Ik heb  het gevoel dat deze dagen rondom de equinox alles even stil staat in afwachting van. Tegelijkertijd voelt het alsof er door een trechter uit het hart van de zon stralend licht binnenstroomt door het kruinchakra en de wereld, ons, mij,  vult en vult met stralend licht. Op dit moment heb ik het gevoel dat het universum alles nog in  balans houdt,  boven beneden, binnen buiten, in uitademing, links rechts, dag nacht. Vervult met nieuwe energie en kijken welke waardevolle lessen het universum ons aanreikt. Wat dienen we vandaag te leren van het leven en welke kleuren  van het hele spectrum openbaren zich vandaag aan ons. 

GEEST   Onze geest reikt verder dan het zichtbare, reikt uit naar het onzichtbare. Wij bezitten de gave van het verstaan van het onzichtbare, de energie van de geest die nieuw leven geeft, dag en nacht, eeuwig durend. Wij reiken uit naar het geestelijke zonlicht dat achter de fysieke zon woont. De vereniging van onze geest met dat grote witte licht, geeft het hele kleurenspectrum van ons leven weer.

STILSTAND   In de stilstand van deze dagen van de lente equinox, stemmen we ons af op het licht middenin de kleurencirkel. Het symbool van de zespuntige ster geeft de volkomen balans weer van hemel en aarde en Al wat is. Kleur is een eigenschap van licht die wordt bepaald door de verschillende golflengtes waaruit dat licht is samengesteld en uiteen valt. Het leven is niets anders dan kleur in al haar facetten, verdichtingen en oneindige schakeringen.

LICHT   Het wassende licht van de lente nodigt de natuur uit naar buiten te komen, te gaan groeien en bloeien en tot wasdom te komen. Geniet van de weerspiegeling van het licht, de schoonheid van het leven  op de aarde en wees benieuwd naar het nieuwe leven dat te voorschijn komt.

KERN   Ga dagelijks terug naar je eigen kern, het geestelijke Licht in jou, van waaruit de kleur van het leven is voortgekomen. Open je hart en heel je wezen voor het licht in het midden van de kleurencirkel. Daar is evenwicht en rust te vinden. Daar is de balans volkomen. Vandaar uit laat je opnieuw licht schijnen op de kleuren van je leven, die zich dan lichter en luchtiger, via een andere golflengte, zullen aandienen. Geniet van het leven en het kleurenspel in je en buiten je. Reik uit naar het nieuwe leven in jou en dank het licht en de kleur. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* verwelkom het licht en het kleurenspel van de toekomst *

in jou

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal - Meditatie 

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

bottom of page