Kleur verrijkt maandelijkse nieuwsbrief MEI 2016

over bewustwording, spiritualiteit en kleur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleur rood de kleur van Pinksteren

chakra 4 het Hartchakra

de Heilge Geest woont in mijn hart

 

AANRADER    Reis deze maand met een vaart naar de Hemel in jou en maak iedere dag je Hemelvaart. Dat kan als volgt: Ga rechtop zitten op een makkelijke stoel. Word stil en ga met je aandacht naar je hart. Visualiseer de kleur rood. Voel hoe lichaam en geest hierop reageren. De kleur activeert en stimuleert. Adem rustig diep in en uit en volg je adem. Voel hoe het rood levendiger maakt. Lichaam en geest gaan lichter voelen. Houd dit vol todat je voelt dat je a.h.w. opgetild wordt, weg van de plek waar je zit. Ik noem dit: opgeheven worden naar de hemelse staat diep in je hart. Daar is het stil en wordt alles ondergeschikt aan de stilte. Daar ontmoet je je ziel. Daar ontmoet je God. Daar ontmoet je je Heilge Geest. Daar ontmoet je jouw Schepper.

LUISTER   Luister naar je hartritme. Luister naar je bloedsomloop. Luister naar het Niets. Dit Niets is Liefde, liefde voor jou, van jou, ook om te delen. Wees stil en luister naar je Heilge Geest hoe die tot je spreekt en voel de liefde van leven, jouw Leven in jou. Op zo'n moment stijg je boven alles uit. Dan hoor je een stem die uit de hemel lijkt te komen. Jouw stem, jouw Heilge Geest. Dan heb je Hemelvaartsdag en Pinksteren in één klap zelf gecreëerd. Zo buiten zo binnen....stuur het licht en de kleur naar de wereld, bedank het  en kom terug naar de plek waar je bent. (onderaan deze nieuwsbrief uitleg over de kleur rood)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ONT-WIKKELING   Als ik de vooruitgang en de ontwikkeling in de materiële wereld waarneem, dan constateer ik en verbaast het mij dat de ontwikkeling in de geestelijke wereld zo achterblijft. Een nieuw autotype, nieuwe smartphone, nieuwe meubels, die zijn binnen een ontwikkeling van een aantal jaren op de markt. Over de ontwikkeling en evolutionaire betekenis van een universeel verhaal uit de Christelijke traditie, als Pasen – Hemelvaartsdag of Pinksteren, daar hoor ik zelden wat over. Er wordt kennelijk een keuze gemaakt om onze creatieve Geest vooral en vaak ook slechts, de kant van de materie op te laten bewegen. Als vanzelf scheppen we tastbaar nieuws en ontwikkelen we de materiële wereld en de niet tasbare werkelijkheid blijft schrijnend achter.

MATERIE   Alle materie is vergangkelijk en worden we binnen een tijdje zat. We willen weer wat nieuws of het nieuwste type. Hoe komt dat toch ? Altijd vooruit willen en loslaten wat niet meer bevredigt. Dat doen we dus. Constant loslaten en vernieuwen, dat hoort bij het mens zijn, denk maar aan je adem. Loslaten en hierbij niet realiseren dat we dan jaar na jaar ons vastklampen aan iets wat nooit bevredigt, ja even misschien. De materie en het leven daar hechten we aan. De materële weg volgend, stem je onbewust af op de negatieve trillingen die negatieve toestanden in de gedachtenwereld en het leven brengen. Hechten aan het leven dat onvoorspelbaar kan afbreken ?

*   Ook het menselijk lichaam moeten we op een gegeven moment loslaten. Angst voor de dood kan haar intrede doen. De dood bevrijdt alleen van de gebondenheid aan het aardse lichaam. Je schept zelf de staat wat jij geloven kunt/wilt waarnaar jij verwacht heen te gaan na het leven op aarde. Is het voldoende dat je overtuigd bent van het leven na de dood ? Je bewijst jezelf daarmee wel dat de mens een ziel heeft die de dood van het stoffelijk lichaam overleeft. Elke ziel is op aarde omdat zij alle lessen leert terwijl zij op aarde in een stoffelijk lichaam aanwezig is. Elke ziel moet een weg afleggen om zich hier op aarde te ontwikkelen. Zijn eigen gebrek aan kennis  openbaart zich juist hier op aarde. Onze Geest verheffen boven de materie, dat is het doel van het leven op aarde. Een balans vinden tussen ratio en intuïtie.

LEVEN   Er is één constante in het leven en dat is LEVEN. Niet jouw leven of mijn leven, maar LEVEN. Dat wat Leven geeft en er altijd zal zijn ook als ik er niet meer ben. Er is één constante factor in de wereld en het universum. Een grote beweger, een energie, het ongeziene, het niet tasbare en toch aanwezige. Eén grote intelligentie. Als dat er niet was, waren wij er ook niet, simpel. Ik noem het onze Schepper en we kunnen in-tunen op die energie. Het zijn wij die veranderen en steeds losser gaan staan van onze schepper en menen alles beter te weten dan onze schepper. Tijd om terug te keren. Aan de energiën zal het niet liggen deze maand. Die gaan er voor, nou wij nog.

OVERLEVEN   Volgens de overleveringen via het Paasverhaal, demonstreerde Christus, door zijn opstanding, de macht van zijn Geest over de materie. Deze Geest, de Christusgeest, Heilge (heel) Geest, is in ieder mens aanwezig. Wij zijn van God en krijgen hier op aarde de kans om ons bewust met de Christusgeest, in ons en buiten ons, te verbinden.  Je kunt de roep van de ziel negeren, maar je kunt ook gehoor geven aan de geestelijke machten om stil te worden en je te verbinden met, te verdiepen in, de energiën die aanwezig zijn te gebruiken voor, je eigen groei om Meesterschap te krijgen over de materie.

MEIFEESTEN   Feesten om letterlijk en figuurlijk energie van te krijgen. Gewoon gezellig en als je je bewust op de energie afstemt perfect voor onze geestelijke ontwikkeling. Je bent immers je eigen Schepper ? Schep vreugde, compassie, liefde, blijdschap en schep geestelijke groei. We kunnen profiteren van de krachten die boven alles uitgaan, die met het verstand niet te vatten zijn. Energiën, letterlijk en figuurlijk, die de aarde en ons tot leven wekken. Die  ons oproepen tot Leven met een hoofdletter. Energiën die mensen wereldwijd creëeren rondom hun traditionele al of niet religieuze feesten.

*  De energie van het oude Keltische vruchtbaarheidsfeest van Beltane opent de maand mei, het feest van vuur en passie in de nacht van 30 april naar 1 mei. Kleur ROOD van liefde en hartstocht. De hele maand mei viering en de verering van moeder Maria de goddelijke moeder, kleur BLAUW van de wil van God, de grote levengevende moeder, de aarde, kleur GROEN van intuïtie, die bloeit en vrucht voortbrengt, de eerste communiekantjes, kleur WIT van zuiverheid, het Wesak festival van de boedhisten die bij volle maan in mei de geboorte, verlichting en dood van de Boeddha vieren, kleur GEEL van wijsheid. Viering van Hemelvaartsdag en 10 dagen later het Pinksterfeest, kleur ROOD van liefde, hartstocht en kracht, van de uitstorting van de Heilge Geest. Creëer dagelijks jouw hemelvaart en jouw pinksterfeest die je vullen met de/jouw Heilige Geest en stijg boven de materie uit.

STEM   Ons drukke bestaan verhindert ons om te horen wat de innerlijke stem te verkondigen heeft, maar momenten van waarheid kun je oproepen door gebed of pelgrimage. Je even terug trekken van de associatie die de beelden van de maatschappij oproepen. Het kruis symbool van Pasen is ook het symbool van een kruispunt in je leven. Je kunt horizontaal blijven of afdalen in het innerlijk om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Jij hebt zelf de keuze.

*   Als je alles overgegeven hebt aan het Hoger Zelf dan heb je jouw hemelvaart bereikt. Dan heeft je ego niks meer te zeggen met betrekking tot het richting geven van je leven. Dan stem je je af op het Hoger Zelf om je besluiten te nemen, Dan voel je als vanzelf wat waar is en onwaar. Dan luister je voordat je doet. Dan laat je alles over aan datgene wat je ingefluisterd wordt door de hemel in jou.

PINKSTEREN   Als je je hemelvaart bereikt hebt, dan wordt het Pinksteren en wordt je spreektaal anders. Dan is niet je ego dat spreekt, maar je stem die uit de hemel lijkt te komen. Het is ook jouw stem, maar de stem zonder angst, koppigheid en vooroordelen. In de Bijbel staat dat de menigte met Pinksteren, na de uitstorting van de Heilge Geest, met 'tongen' sprak. En men verstond elkaar.  Dan spreek je met een 'Pinksterstem' en zijn wij op elkaar afgestemd. Dan stralen we dezelfde energie uit en voelen we elkaar aan in wie we zijn. We zijn Geest en Heilig en wonen nu in dit tijdelijke lichaam. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ROOD   Deze maand een beknopte bespiegeling van de veelzijdigheid van de Kleur ROOD.

Rood is de meest in het oog springende kleur, een dominante kleur dus, een echte signaal kleur. We nemen ROOD 3x sneller waar dan blauw.  

Rood is liefde, rood is hartstocht, rood is leven, rood is gevaar, rood is dreiging, rood is brand, niet de kleur van redding, maar van gevaar. Maar blozen en rode wangen krijgen komt onschuldig over. De kleur rood dragen, visualiseren, in een rode ruimte verblijven of ermee bestraald worden, heeft allemaal verschillende effecten op lichaam en geest.

DRAGEN  Rode kleding dragen geeft de drager een basis gevoel. Goed geaard, voeten op de grond, sterk en krachtig. Gecombineerd met zwart wordt rood nog dominanter. De kleur van de kleding valt nogal op en je kunt bijna niet om een persoon in rood heen. In de Heraldiek kwam vroeger ook veel rood voor als dominant deel van de uitdossing.

VISUALISEREN Rood visualiseren brengt de temperatuur van het lichaam iets omhoog. Het hart gaat iets sneller kloppen en de geest wordt wat aktiever. In het lichaam wordt alles levendiger, we worden attenter en de bloeddruk kan iets stijgen.

RUIMTE  Een rode ruimte (ligt uiteraard wel aan het soort rood, maar ik heb het over cadmiumrood, het krachtigste rood) zwakt alle andere kleuren in de ruimte af. Zij is immers het dominantst ? Langer dan een uur in een felrode rode ruimte verblijven zou een ADHD typje van je kunnen maken. Nee, rust vind je niet in een rode ruimte.

ROOD LICHT ervaren, heeft een positief effect op littekens van b.v. pokken, waterpokken en mazelen. De blaasjes verdrogen sneller door rood licht. Infrarood licht kennen we allemaal wel maar haar golflengte kunnen we niet waarnemen. Bestraald worden door infrarood licht ervaren we als warmte. Bij spierkrampen en voor het versoepelen van verharde weefsels werkt infrarood licht ook helend.

RODE kleurstoffen De Levensmiddelen industrie gebruikt cosmetica om bepaalde producten aanlokkender te maken. Dit zien we ondermeer bij vlees producten waar rode kleurstoffen gebruikt worden om een indruk te wekken van fris en vers.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------* heb een kleurrijke maand mei en verrijk jezelf met ROOD *

                                                                            verwelkom het kleurenspel van de toekomst                                                                - -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

  Je kunt mij altijd consuteren via de contact button.

  Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.