Kleur verrijkt  oktober 2015

maandelijkse goednieuwsbrief over bewustwording, spiritualiteit en kleur

Ajo van IJzeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oktober staat in het teken van de kleur ORANJE
chakra 2 SACRALECHAKRA

IK BEN ÉÉN MET DE SCHEPPER IK BEN VERANDERING

 

 

CHAKRA - 2e CHAKRA - Sacralechakra/miltchakra plm.10cm onder de navel. Aan de achterkant bevindt zich het Heiligbeen, de heilige plek, het zielechakra, de scheppende kracht van transformatie. Dit chakra is verbonden met de maan die de eerste weken van oktober afnemend is. D.w.z. dat we op ons onderbewuste behoorlijk getriggerd kunnen worden.
De tweede laag van de aura wordt geassocieerd met de emotionele kant van de mens. Met deze twee voertuigen kunnen we emotioneel voelen en beleven.
KLEUR: Oranje
AFFIRMATIE - Ik open mijn hart en heel mijn wezen voor goddelijke liefde - ik ben één met de Schepper ik ben verandering.
ELEMENT - Water = beweging en verandering. Zonder houvast en fundering van het eerste chakra, de basis, stroomt het water weg, maar bij teveel houvast in het 2e chakra blijft het water stilstaan en gaat stinken.
KLANK - Vang
SYMBOOL/AFBEELDING - Ontluikende bloem.
ENIGE UITLEG van het symbool. De bloem is een symbool van de schepping, het groeit en verandert dagelijks. Het zaad valt in de aarde, wacht op warmte en water, ontluikt en gaat groeien. De bloem ontvouwt zich, geurt, schept vreugde, maakt emoties en gevoelens los en verblijdt mensen rondom. Bloemen schenken aan iemand is een intieme manier om met anderen om te gaan. Met het geven van rozen geef je jezelf a..h.w. bloot, want het is altijd nog een intiem gebaar waarmee je jouw emoties toont.

 

AANRADER - Zet oranje bloemen in je huis om je te herinneren aan de ontwikkeling en de aspecten van het 2e chakra. Kijk hoe de bloem haar blaadjes uitspreidt, hoe zij zich toont aan de buitenwereld en hoeveel vreugde zij daardoor schept aan haar omgeving. Laat jezelf deze maand ook zo zien. Voel je vrij, toon je schoonheid.
 

MEDITATIE-OEFENING - Deze maand weer een lichaamlijk meditatie die het water, de energie in het bekken, de voortplantingsorganen, baarmoeder, milt, nieren, bloedsomloop, onderbuik, onderrug, fors zal aktiveren. Drink veel deze maand, ook voordat je deze oefening doet.
Ga in een kleine spreidstand staan. Armen langs het lichaam of horizontaal. Kiep nu het bekken naar voren en naar achteren net zo snel en zo lang als je prettig vindt. Beweeg vervolgens het bekken in cirkelvorm van links naar rechts en omgekeerd.
* Houd je aandacht bij de oefening, bij je bekken, de kleur oranje, de bloem in het bekken. Je kunt ondertussen de klank VANG zingen. Het bovenlichaam blijft stil.
* Doe de bewegingen zolang en zo vaak je wilt. Bedank je lichaam, de kleur en de vorm. Hoe voelt het chakra nu ? Laat nu de kleur oranje vanuit je hart de wereld instromen.
n.b. Je kunt ook een Hoelahoep aanschaffen (internet) en lekker ontspannen dagelijks hoelahoepen. Je taille blijft/wordt mooi slank, ook leuk.

 

GEWAARZIJN - VOELEN De dagen worden korter, de maan is nu afnemend, tijd om deze maand te beginnen om naar binnen te keren en jezelf met al je gevoelens optimaal gewaar te zijn. Speciale aandacht te geven aan de plaats waar het scheppende vermogen woont. Het 2e chakra te aktiveren zodat het letterlijk en figuurlijk nieuw leven, nieuwe vorm kan geven aan weggestopte vastgeroeste emoties, schuldgevoelens, vernederingen en het onderbewuste en wat daar allemaal nog in schuilt en wat bevrijdt / geheeld wil worden. Aandacht te geven aan het symbool van deze maand, de bloem en de kleur in jou om jezelf gewaar te zijn, je stemmingen, veranderingen, zaken waar je persoonlijk direkt en/of indirekt mee te maken hebt. Er gebeurt zo veel in de dichtbije en verweg wereld dat veel van ons creatieve vermogen vraagt. Hoe ga ik met de wereld van buiten om en hoe ga ik met mijn reakties en gevoelens hieromtrent om ?
 

INNERLIJK - UITERLIJK Dit zijn twee heel verschillende gewaarwordingen, twee aspecten, waar we tegelijkertijd mee te maken hebben. De innerlijke gewaarwording creëert vorm en aktie. De uiterlijk gewaarwording bestaat meestal uit vorm die een innerlijke reaktie van ons vraagt. Met andere woorden: de Nietvorm vraagt om Vorm - de Vorm vraagt om Nietvorm.

 

NAAR BINNEN - Binnenin ons in het 2e chakra woont het gevoelsleven, de Nietvorm. Dit zijn stemmingen, verlangens, het innerlijk kind. Als je deze aspecten van jezelf gewaar bent, volgt daar vaak een reaktie op. Je wilt je gevoelens en verlangens uiten, delen, laten zien. Je koopt wat voor jezelf of voor een ander. Je geeft vorm aan die gevoelens, je spreekt je gevoelens uit. Woorden zijn eveneens vormen. Je gevoelens en verlangens kunnen je ook laten merken dat je boos, verergerd, gepiqueerd bent. Een 2e chakra dat in balans is, geeft zich over aan deze gevoelens, durft er voor uit te komen, er vorm aan te geven. Durf naar aanleiding van gevoelens aktie te ondernemen, te veranderen eventueel. Het helpt om moeitelozer in het leven te staan, om je makkelijker te bewegen in je leven.


VAN BUITEN - Er komt veel op ons af deze tijd, in welke vorm dan ook. Gevoelslevens van andere mensen, je partner, je familie, je werk, collega's etc., beelden, woorden van dichtbij en veraf. Allerlei wereldinformatie vliegt je privé binnen. Zie dan maar staande te blijven zonder oordeel en haar gevolgen. Hoe ga je om met deze vormen ? Breng de beelden naar het 2e chakra, leg het in de oranje bloem. Hier worden beelden vormloos en gaan over naar gevoelens. Wees gewaar wat het met je doet. Word je boos, verdrietig, blij, stil,,,,? Ga in dat gevoel zitten, kom er voor uit, het mag er zijn en wacht of de gevoelens gewoon verdwijnen of dat ze een nieuwe vorm aannemen. Misschien ga je aktie ondernemen, nieuw leven geven aan die gevoelens.

 

* Doe deze maand hetzelfde als de bloem. Toon jezelf zoals jij je in wezen voelt, daardoor ontstaat groei en bloei, zodat je optimaal van jezelf, van het leven op aarde, van de natuur, de dieren, de mensen, kunt houden en de vreugde van het bestaan kunt voelen en versterken. Eer je lichaam, voel je op je gemak in je lijf, het wil alles uit liefde voor je doen, vraag er gewoon om.

 

n.b. zondag 4 oktober werelddierendag. Misschien een mooi cadeau voor de dieren om die dag geen vlees te eten als je vleeseter bent ?

 

Iedere maand uitleg over een andere kleur. Deze maand ORANJE en deze keer de esoterische betekenis van oranje.
* Het menselijk organisme kan niet zonder toevoer uit drie verschillende bronnen. Het heeft behoefte aan voeding, lucht (prana) en vitaliteit. Het laatste is in essentie een energie met een zevenvoudig karakter, die in al haar zeven gedaanten in elk van de chakra's haar werkzaamheden ontplooit. Het tastbare lichaam kan zonder deze krachtstroom niet bestaan. De zeven kleuren van het zonnespectrum zijn in het menselijk lichaam van onder naar boven gerangschikt.

* Fel oranje is de geneeskrachtige kleur van het sacrale of milt/zielechakra. Het is een kleur van macht en krachtige vitaliteit en warmte en het ondersteunt een positieve, nadenkende levenshouding. Fel oranje direct op dit chakra gericht, zorgt ervoor dat de vurige levenskracht van de zon direct door het menselijk organisme wordt opgenomen. Het verhoogt de veerkracht en werkt als een stimulerend tonicum. Oranje is aktiverend, opwekkend, vitaliserend en stimulerend. De kleur geeft nieuwe impulsen en lost geestelijke remmingen in het gedachte en gevoelsleven op.

* De kleur vormt een heel nuttige stimulering voor iedereen die overwegend met het hoofd werkt of aan de eisen van een organisatorische taak of leidersrol moet voldoen en soms geestelijk of psychisch vermoeid raakt als gevolg van zijn/haar verantwoordelijkheden. De gemoedsstemming van oranje blijkt uit gevoelens van warmte, geborgenheid en zorgzaamheid. Oranje bevordert het gevoel van eigenwaarde en vergroot de vreugde in het leven en het zinnelijk genot. 

* heb een kleurrijke maand oktober *
* verwelkom het kleurenspel van de toekomst en verrijk jezelf met kleur*

 

 

Je kunt mij altijd consulteren via                            Je kunt je hier ook aanmelden om de goednieuwsbrief rechtstreekt te ontvangen

Je mag deze brief gerust in haar geheel doorsturen

 

Terug naar