top of page

Oranje


* Het menselijk organisme kan niet zonder toevoer uit drie verschillende bronnen. Het heeft behoefte aan voeding, lucht (prana) en vitaliteit. Het laatste is in essentie een energie met een zevenvoudig karakter, die in al haar zeven gedaanten in elk van de chakra's haar werkzaamheden ontplooit. Het tastbare lichaam kan zonder deze krachtstroom niet bestaan. De zeven kleuren van het zonnespectrum zijn in het menselijk lichaam van onder naar boven gerangschikt.

* Fel oranje is de geneeskrachtige kleur van het sacrale of milt/zielechakra. Het is een kleur van macht en krachtige vitaliteit en warmte en het ondersteunt een positieve, nadenkende levenshouding. Fel oranje direct op dit chakra gericht, zorgt ervoor dat de vurige levenskracht van de zon direct door het menselijk organisme wordt opgenomen. Het verhoogt de veerkracht en werkt als een stimulerend tonicum. Oranje is aktiverend, opwekkend, vitaliserend en stimulerend. De kleur geeft nieuwe impulsen en lost geestelijke remmingen in het gedachte en gevoelsleven op.

* De kleur vormt een heel nuttige stimulering voor iedereen die overwegend met het hoofd werkt of aan de eisen van een organisatorische taak of leidersrol moet voldoen en soms geestelijk of psychisch vermoeid raakt als gevolg van zijn/haar verantwoordelijkheden. De gemoedsstemming van oranje blijkt uit gevoelens van warmte, geborgenheid en zorgzaamheid. Oranje bevordert het gevoel van eigenwaarde en vergroot de vreugde in het leven en het zinnelijk genot.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page