KOE - KOEK

5 Aug 2019

 

Een nieuwe dag. De ochtend gloort. Ik hoor een indringend Koekoek, Koekoek, Koekoek geroep zonder merkbare adempauze.

Het roept boven alle andere roep geluiden uit. Ik hoor - ik luister. Iemand in nood ? iets wil aandacht ? Moet ik wat ondernemen ? Zal ik wat terug roepen ? Ik kijk rond. Zie niks wat Koekoek kan voortbrengen.

Hè ?  Koe Koek. Het is gewoon een oproep. Een oproep om Koe-Koek te gaan kopen. Nee, nooit gegeten. Wauw, interessant. Nieuw. Zin in. Ik ga ze halen. Nu, Yes.

Naar de Dagwinkel, die is het dichtst bij. Ja, hij is al open. Gelukkig. Helaas geen Koe-Koek te bekennen. Filiaalleider: ' ja, ik ken ze wel. Nee, ik verkoop ze niet '.

 

Op naar de Lidl, de Coöp, de Plus, de Aldi, de Jumbo, de hele mikmak in een cirkel van plm.15km. Nog naar de Kiosk en het Tankstation. Nergens Koe-Koeken te koop. Ik spreek mezelf toe; denk na....Jaaaa, naar de Welkoop. Oh nog maar 3km. Ik word blij van mijn  gedachte dat Welkoop  allerlei nieuw- en ouderwets snoepgoed heeft. Ik zie de Tum-tum, zuurtjes, roze koeken en kaneelstokjes voor me en alle hoop op koe-koeken. Intussen vraag ik  me stiekem af of Koe-koek-en wel vegetarisch en gluten vrij zijn. Zeur niet.

 

Ik loop snel tussen de schappen door en zoek en zoek en vraag uiteindelijk de filiaalleider hijgend naar Koe-koeken. Nee, we verkopen ze niet. In de dierenwinkel misschien !

Toen heb ik ze zelf gebakken...

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Kleurrijke wereld

January 8, 2016

1/2
Please reload

Recente berichten

August 5, 2019

August 2, 2019

June 10, 2019

May 18, 2019

May 18, 2019

April 29, 2019

April 20, 2019

March 18, 2019

Please reload

Archief