Gedragen door de tijd - uit het manuscript

GETAL 68


KLEUR ROZEHoofdstuk 3


GETAL 68 = 14=5 De 5 wijst naar het verleden, is geopend en bereid te ontvangen, te aarden en haalt zijn inspiratie uit het deel dat naar boven wijst. De lijn naar rechts is bereid alles wat het ontvangt door te geven aan de toekomst


KLEUR Roze is de kleur van het hart en van de 3e straal van Goddelijke liefde aarde gericht op maandag. De aartsengel op deze straal is Chamuël. Ik open mijn hart en heel mijn wezen en laat het goddelijke Licht en liefde binnenstromen

Je moet in een giga goede conditie zijn wil je het tweede gedeelte van de reis van Nuweiba naar Ain Houdra overleven. Het eerste half uur rijd je over de asfaltweg. Weliswaar zo hard mogelijk, je niets aantrekkend van bochten, kuilen, tegenliggers en medereizigers, of verkeer dat dezelfde richting uit rijdt. Maar na de controlepost van de politie en na nog 10 minuten asfalt richting St.Catherine, gaan we de weg af, zien rechts van ons de bedoeïenen nederzetting Ras Gazala en daar begint het echte werk. We stoppen. De lucht wordt voor een gedeelte uit de banden gelaten en dan wordt gas gegeven. De Efteling met haar crosscountry baan is er niets bij. Hier zit je niet aangesnoerd of in de gordel, maar wel dicht op elkaar. Dat scheelt. Ik adem, probeer het althans, tot diep onderin mijn buik. Wil me vooral ontspannen houden en mee bewegen. Althans, dat lijkt me verstandig. Maar dat leek zo. Als ik me ontspannen houd, dan is de autodeur te dicht bij. Bong, bong en dat doet mijn lijf geen goed. Schrap zetten dus. Ondertussen is de radio keihard aangezet. De mannen vinden dit blijkbaar een feestje. Ik eigenlijk ook wel besluit ik. Toch te gek dat mijn wens in vervulling gaat, dat mijn verlangen verwezenlijkt wordt en ik voorlopig in de woestijn verblijf. Machmout rijdt als een ware kunstenaar. Ervaring is dit en aanleg, want dit kan je echt niet leren. Hier zit ik dan, dus ik hoef niet uit te leggen dat ik dit overleefd heb. Dat is participeren in de waarste zin des woords.

Amr heeft zijn telefoon gepakt en laat mij zijn optreden op het podium op de hafle (bruiloft) van Mousa en Rahlia, zien en horen, waar slechts mannen toeschouwer zijn zoals de traditie beaamd. Hij is mooi en dat vind hij zelf ook. Klopt ook. Je moet allereerst van jezelf houden toch ? Hij houdt ook van anderen, dat voel ik en dat merk ik. Amr zegt dat ik zijn Amma Ollanda (Nederllandse mama) ben. Ik merk dat hij veel voor mijn vragen en verlangens over heeft.

We spreken in onze tezamen gemaakte taal van hart tot hart en zeggen geen woord. Anderen, die niet op deze golflengte zijn aangesloten, verstaan ons nauwelijks. Amr gaat met mijn verlangens aan de slag en zegt dan “Ayla mabsout (blij), anna mabsout ”.

Een uur rijden vanaf de asfaltweg naar mijn bestemming Ain Houdra. De snelle manier om er met mijn bagage en voedselvoorraad te komen. Anders loop ik hier met kamelen en doe ik er een dag over.

De woestijn moet je ervaren en dat doe je lopend. De energie van het verbond van hemel en aarde, de wereld en jezelf tezamen ervaren zoals het bedoeld is. Puur, wezenlijk, zonder fratsen en opgeleukte dingen. Het is een gevoel, een gewaar zijn en dat is niet volledig te beschrijven. Gewoon zoals het is: aarde - vuur - water - lucht. Voortgaan, ergens heen, nergens heen. Lopen is een meditatief spel. Links rechts, yin yang, voor achter, beneden boven. Het water in je gaat forser stromen en maakt heel veel vastzittend opgeslagen leven los. Hele stukken leven trekken aan het geestesoog voorbij. Angstbeelden, vreugde beelden, Ik beelden, Goddelijke beelden. Sommige beelden worden groter, zachter, mooier, heler en blijven voor altijd op het netvlies. Andere beelden zie je nooit meer terug op het ritme van het ene en het andere been. Het verlies van het ego kan zich wel eens aandienen. Dat doet bewegen en zijn tussen zon, maan en sterren, hier in deze wondere pure eenzame wereld. Scheppend bezig zijn, een onbekend pad betreden. Grenzen wegnemen en verleggen. Ik wil creëren en ervaren wat tot nu toe verborgen bleef. Ik wil spelen en delen. Mijn ondeugden en deugden bekijken, spiegelen, relativeren. Hier op de breuklijn van Afrika en Azië waar vele volken vanuit het gebied van de Eufraat en de Tigris al eeuwen doorheen trokken met hun handelswaar. Waar bedoeïenen stammen op zoek waren naar voedsel voor zichzelf en hun dieren.

De kracht van de zon voelen als leven gevend element. De kracht van de aarde gewaarzijn als scheppend beschermend element. De kracht in jezelf ervaren als geschapene door en afhankelijk van, deze twee elementen. Het Vader/Moeder, God, Kind principe hier in alle vezels van jezelf voelen, ervaren. In de liefde van de scheppingskracht zijn met al je vezels en je daaraan overgeven.

De bedoeïenen en ik zijn misschien wel net zo wonderlijk als de wereld hier. Wij spreken de taal van het hart. Niet de taal uit de boeken. Wij houden van elkaar, voelen elkaar aan, begrijpen elkaar. We zijn vaak ‘uitgepraat’ en toch niet uitgepraat, want in de stilte spreekt het hart en laten we elkaar voelen dat we liefde, vrede en wijsheid zijn.

Ik zie de witte roos van vrede en broederschap in hun harten en bewonder hen om hun levensstijl, de eenvoud van het zijn, de vanzelfsprekendheid van het delen, de dienstbaarheid zonder poespas. En nog zoveel meer dat ik van hen geleerd heb, zoals dankbaarheid tonen voor het bestaan, door middel van gebed en aanbidding van de aarde en het heelal.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Afbeeldingen   zie  foto album
Afspraak maken

CONSULT

voor spirituele hulpverlening en

Karmisch Onderzoek

email: triadiswijzijnkleur@hotmail.com

voor schilderkunst-toegepastekunst
email: triadis.art@gmail.com

Tel: 06 30 70 56 61

 

Kleur verrijkt kleur heelt kleur reinigt kleur verblijdt kleur verbindt
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

verwelkom het kleurenspel van de toekomst

LICHT en KLEUR VERRIJKT