DE SINAÏ en IK     hebben een verbond, onlosmakelijk blijkt dat, want al sinds 1995 loop ik jaarlijks winter, lente, herfst in deze woestijn terwijl ik niet een mens ben die vastgeroest zit aan de 'haar bekende plekken', integendeel. Ik heb in verschillende andere woestijnen gelopen en ingevoeld om te kijken of de energie die ik in de Sinaï ervaar, overtroffen zou worden... nee dus. De geschiedenis van farao Mernepath, zoon van Ramses II, het verhaal van Mozes en de Uittocht uit Egypte, het heeft tè veel voetstappen, kennis en energie van monniken, pelgrims en kluizenaars, gelovigen, God aanbidders achtergelaten in deze woestijn. De zon, de maan, de sterren, de elementen, brengen deze energie dag en nacht in beweging en dat is zichtbaar en voelbaar.

Mijn vertellende ervaringen van de Sinaï maakten velen enthousiast en na te horen 'organiseer het maar dan gaan wij mee' heb ik dat 27 jaar met veel enthousiasme gedaan. Het enthousiasme van anderen en mij leidde tot het oprichten van de stichting Kiek Sinaï Projecten die veel bedoeïenefamilies met o.m. een micro krediet, geholpen heeft met hun voortbestaan.

In 2015  werd de situatie in het Midden-Oosten onrustig en kwam er van overheidswege een negatief reisadvies op het gebied. Dit betekent dat reizigers niet verzekerd kunnen worden. Deze verantwoording kon ik niet dragen. Ik/we stopte met het officieel organiseren van de wandeltrektochten en met de stichting. Zelf ging ik door met lopen in de woestijn. Inmiddels is Zuid Sinaï tot veilig gebied verklaard. Iedereen die zich aangetrokken voelt tot dit gebied kan met mij, als ervaringsdeskundige, meelopen - meegaan, of wel ook gaan. Je koopt zelf je vlucht en je betaalt de bedoeïenen ook zelf niet via mij.

2023        LOPEN IN DE WOESTIJN      2023     Zondag 12 maart - donderdag  23 maart  10 dagen lopen

Wandeltrektocht  van 10 dagen met kamelen en bedoeïenen. Niet als toerist met Cola en een wijntje, maar lekker water en met goed vegetarisch eten en leven zoals de bedoeïenen, zonder stoel, bed, wc en badkamer, maar een lekker matje en een goede slaapzak onder de sterrenhemel. 

We lopen per dag plm.5 á 6 uur dit betekent 1,5 u korte pauze en weer 1,5 u korte pauze met tussen de middag een lange lunchpauze en 's middags weer 2x1,5 uur lopen. De kamelen dragen de dagrugzak en de bagage wordt vervoerd met een tender. In de ongekende schoonheid een eenzaamheid van de woestijn lopen, vallen alle beslommeringen en vastgeroeste conditioneringen weg en dient nieuwe kracht zich aan en krijgt het leven een andere glans.

Op dit moment biedt TuiFly vluchten aan van Brussel naar SharmelSheikh. Zij vliegen op donderdag. Vertrek 13.05u aan 19.25u. Terugvlucht 14.45u aan 19.35u. 

KOSTEN: Sharm el SHeikh - geen Visum nodig - Taxi Nuweiba plm. Eu 70,00 gedeeld door aantal reizigers, P.p.p.d wandeltrektocht Eu 50,00 alles inbegrepen vanaf 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers, 5 of minder deelnemers Eu 60,00 p.p.p.d. All In. al het voedsel-kamelen-vervoer bagage-begeleiding bedoeïenen-vervoer van en naar de start en finish van de trektocht.

Vraag verdere info aan dan stuur ik je ook wat je voor uitrusting nodig hebt. Mail naar: triadis.art@gmail.com van WhatsApp: +31 630 70 5661