DE SINAÏ en IK  2021  Wij hebben een verbond, onlosmakelijk blijkt dat, want al sinds 1995 loop ik jaarlijks winter, lente, herfst in deze woestijn terwijl ik niet een mens ben die vastgeroest zit aan de 'haar bekende plekken', integendeel. Ik heb in verschillende andere woestijnen gelopen en ingevoeld om te kijken of de energie  die ik in de Sinaï ervaar, overtroffen zou worden...nee dus. De geschiedenis van farao Mernepath, zoon van Ramses II, het verhaal van Mozes en de Uittocht uit Egypte, het heeft tè veel voetstappen, kennis en energie van monniken, pelgrims en kluizenaars, gelovigen, God aanbidders achtergelaten in deze woestijn. De zon, de maan, de sterren, de elementen,  brengen deze energie dag en nacht in beweging en dat is zichtbaar en voelbaar.   

Mijn vertellende ervaringen van de Sinaï maakten velen enthousiast en na te horen 'organiseer het maar dan gaan wij mee' heb ik dat 22 jaar met veel enthousiasme gedaan. Het enthousiasme van anderen en mij leidde tot het oprichten van de stichting Kiek Sinaï Projecten die veel bedoeïenefamilies met o.m. een micro krediet, geholpen heeft met hun voortbestaan.

2015  In 2015 werd de situatie in het Midden-Oosten onrustig en kwam er van overheidswege een negatief reisadvies op het gebied. Dit betekent dat reizigers niet verzekerd kunnen worden en deze verantwoording kon ik niet dragen. Ik stopte met het officieel organiseren van de wandeltrektochten en met de stichting. Zelf ging ik door met lopen in de woestijn. Inmiddels is Zuid Sinaï tot veilig gebied verklaard. Iedereen die zich aangetrokken voelt tot dit gebied kan met mij, als ervaringsdeskundige, meelopen - meegaan, of wel ook gaan.

2021  2.04 / 12.04   De volgende wandeltrektocht is gepland van 2 april t/m 12 april. We lopen 9 dagen. Heb je interesse om ook te gaan ? Je kunt contact met mij opnemen via de contact button.

Oktober - november eveneens gepland. Data hangen af van de vluchten die aangeboden worden.