top of page

KLEUR VERRIJKT

Ajo van IJzeren Brief nr.58 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOLG  JE  HART

kleur blauw via het keelchakra naar het hartchakra

kleur van de 1e straal van goddelijke liefde

WIL VAN GOD

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021 - 2022    Een nieuw jaartal, nieuwe maand, nieuwe dag, nieuwe adem, nieuwe energie, nieuwe kansen.  Als je het goed beseft is alles, echt alles, jijzelf en je omgeving, licht, kleur, ruimte, gedachten en krachten steeds weer nieuw en anders dan het voorgaande.  Veel dingen zijn herkenbaar en lijken hetzelfde, maar zijn het niet. Dat kan ook niet want in wezen bestaat er alleen maar het NU  en als ik dat NU geschreven of gezegd heb is dat zelfde NU voorbij, veranderd. Een herinnering. Niets hiervan IS. Alles wat jij waarneemt is jouw perceptie en een illusie. Als je dat goed beseft, kan je je in jezelf heel vrij voelen omdat je niet die wereld bent. Je bent de geestelijke waarnemer hier op de aarde, maar niet van de aarde. Je bent geest en het lichaam vernieuwt zichzelf automatisch met iedere ademhaling. Verwonder je. Als geest heb je steeds de kans om je omstandigheden en je leven in te voelen en te vernieuwen. Je overtuigingen, je conditioneringen, je verlangens, je gevoelens, je gedachten, je emoties, alles met andere ogen te bekijken, te bezien, te herzien en in te zien dat in feite niets een betekenis heeft. Noppes.  Wat een uitdaging om de wereld slechts betekenisloos gade te slaan en je aandacht niet buiten jezelf te hebben en te vinden, maar gewoon, binnenin jezelf. Gewoon voelen hoe de wereld voelt. Hoe mooi is dat en wat een uitdaging.

 

HART   Het enige wat/dat klopt is je hart. Hoe resoneren de gebeurtenissen, van jouw / de wereld, met jouw hart. In wezen is dat het enige wat van je gevraagd wordt.  Hoe voelt deze wereld en haar indringende gebeurtenissen voor jou en wat kan en doe je ermee en ervoor. Deze tijd, nu de wereld om ons heen drastische veranderingen teweeg brengt, is een regelrechte uitnodiging om in te zien wat het voor je leven, jou persoonlijk, betekent. Hoe voelt het om van buitenaf gedirigeerd te worden wat wel en niet mag en waarom. Wat wel en niet moet  en hoezo. We zijn er nogal aan gewend geraakt dat de buitenwereld ons leven bepaald. Dat vind ik gevaarlijk. Gemakshalve accepteer je de vreemdste maatregelen die alles behalve stroken met de normaalste rechten van de mens. Velen van ons en niet alleen in ons land, maar mondiaal, zitten gedwongen in posities die niet bepaald stroken met de mensenrechten die ooit vastgelegd zijn door nationale wetten en internationale verdragen. De eerste wet is:  Algemene wet gelijke behandeling. Vergeet nu gewoon even niet het: 'Jij wel - Jij niet'.

NIEUW    Afgedwaald  van wie we in wezen zijn. Vergeten dat we een schepper hebben die ons lief heeft om wie we zijn. Er is geen andere liefde dan de liefde die ons geschapen heeft. Het is de allesomvattende liefde die ons erfdeel is. Het is de liefde van God zelf die zorgde dat wij nu, precies in deze tijd, in deze  wieg terecht gekomen zijn, waar die ook stond. Het is de Heilige Geest zelf die in ons woont en ons leiden wil. Het is deze stem die in jou woont tot wie je je richten kunt met vragen en luisteren naar het antwoord. Het is je eigen bewustzijn die jou Bewust wil laten Zijn. Richt je op je hart. Hier hoor je Gods stem en tevens de jouwe. Trek je van de wereld terug in de stilte, om de werkelijkheid te zoeken die je daar vindt. Het ware Zelf. Je scheppingskracht, je eigen oneindige liefde die binnenstroomt vanuit het HEEL AL door jou heen.   De deur van je hart is misschien uit veiligheid toegedekt door stof, of op een kier, of gewoon op slot. Gewond geraakt door het leven en de omstandigheden van ooit en nu.  Te bang om te kijken wat er verborgen is misschien. Bang om pijn toe te laten en je liever te richten op buiten en daar de schuld te leggen van gekwelde omstandigheden en ongemak.

    Dat is nu heel makkelijk, want het ongemak van buiten is wereld omvattend door onder meer maatregelen die ons van onze scheppingskracht lijken af te willen houden. Maar juist dit triggert de scheppingskracht en veerkracht van velen  en schept een omslag in de waarneming,  waardoor we in staat gesteld worden de wereld te zien door de ogen van scheppende liefde in plaats van door ogen van angst. Laat de stilte zich over je angsten uitspreiden zodat ze verstommen en je ware stem gehoord kan worden. Dan hoor je Gods stem en jouw stem die tesamen zwijgen. Dan kan de liefde van het Heel Al in de vorm van Vrede binnenstromen in jouw hart. Dan voel je dat je in wezen VREDE bent, dan heb je het zwaard van strijden neergelegd. 

Via KEELCHAKRA naar het HARTCHAKRA  Het blauwe licht van de 1e straal van Goddelijke Liefde wordt in ons lichaam langs het keelchakra, het Woord,  gestuurd. De Wil van God dringt dan onzichtbaar door in alle aspecten van het leven. Het Woord kan gebruikt worden in het voordeel van de hele samenleving als we het krachtig aanwenden. Je kunt meester worden over  gevoelens, gedachten en handelingen. Het betekent ook stoppen met het vertellen van zinloze praat, roddelen, veroordelen van mensen etc. He gaat er om de Wil van God uit te drukken in de wereld van de vorm. Leven vanuit het hart.

Dagelijks gebed om de Wil van God in jezelf en de wereld  te versterken. Visualiseer de kleur blauw, spreek het hardop uit en voel dan even na.

 

Ik ben een kind van God

Ik geef mij over aan de Wil van God

Ik geef mij met hart en ziel aan God

Ik verdien het allerbeste in het leven

Ik doe het allerhoogste in het leven

Ik ben een Goddelijke manifestatie van God

Amen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOLG  JE  HART

VANDAAG begint de rest van je nieuwe leven

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Je mag deze brief gerust in haar geheel doorsturen. Ik ben van alle sociale media af, dus plaats het gerust op je eigen tijdlijn van FaceBook, Twitter, Telegram, Instagram etc. Hoe meer zielen we bereiken, hoe beter. Met dank.

Je kunt je op Kleur verrijkt abonneren via de contact button.

* Ken je mijn boek 'Gedragen door de tijd' Zien Licht Inzien ?  Leuk, mooi boek hoor. Het gaat over het leven en haar verschijningsvorm, je gedragen voelen, vertrouwen hebben,  loslaten en humor. Kijk op button Mijn Boek.

 

etters, that works well on almost every site.

follow your heart 2.jpg
bottom of page