top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdstuk 15

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GETAL 2363 

KLEUR Regenboog

 

 

 

 

 

GETAL 2363 = 14 = 5 Bij getal vijf is alles mogelijk. Het ontvangt en geeft het ook weer door. Vijf is open voor het verleden en is open naar de toekomst, bereid om los te laten 

KLEUR REGENBOOG.  De kleuren van de regenboog resoneren het licht op alles. Laat licht schijnen op alles wat je te zeggen en te doen hebt.  En ieder heeft zijn eigen kleur.

 
 

 

                                               . 

   Ik ben dol op spiegels. Niet om naar mezelf te kijken maar om de andere kant en onderkant van de dingen te zien. Het zichtbare gedeelte van alles is de buitenkant en is maar een fractie van wat het in wezen is. Ik leg spiegels en -tjes op de vensterbank, tafels en -tjes, op de vloer en overal waar een plat vlak zich opent en een spiegeltje met een voorwerp wil ontvangen. Dan speel ik vaak even met het voorwerp als ik er langsloop om weer nieuwe kanten, kleuren, vormen te ontdekken. Niets is wat het schijnt. Als het licht straks anders valt ziet alles er weer heel anders uit. Voor mij is dat gigantisch genieten. Zo moesten we vroeger op het Kunst Seminar ieder maand een jaar lang hetzelfde stilleven schilderen op een steeds andere plek. Dat gold ook voor het zelfportret. Het materiaal waarmee je dat deed, kon je zelf kiezen. Zo leerde ik zien en inzien. Zien is kijken, observeren en zien hoe het licht valt. Inzien:   het niet bij kijken laten, maar je verbinden met je hart, in het gegeven kruipen en van binnenuit waarnemen, voelen hoe het voelt dat gegeven te zijn. Dit vind ik spannend en het blijft een heerlijke uitdaging. De rest van mijn leven stond vanaf toen in dit teken. Niets is wat het lijkt dat het is. Alles is schijn. 

   Ga er maar aanstaan. Het licht is wat onze wereld zichtbaar maakt en leven geeft. Het licht verandert constant door haar stand, door de situatie die het licht verzwakken of versterken kan. Wij veranderen mee of je wilt of niet. Het licht zelf verandert in de kern, in wezen niet. Het is er altijd en zal eeuwig blijven. Ik verbind mijn kern met de kern van het licht, dan ervaar ik mijzelf als een deel van het licht. Dagelijks werk ik aan deze verbinding door middel van meditatie, affirmatie, visualisatie, lichamelijke oefeningen QiGong, Yoga. In de loop van de jaren is deze verbinding   sterk geworden en wandel ik door het leven vast verbonden aan het draadje van het grote licht dat leven geeft. Bewust of onbewust zijn we allen in de geest verbonden aan dit licht. Dagelijks zie en ervaar ik mijzelf en anderen naar gelang mijn energie varieert en door werkt. Als ik in de spiegel kijk, zie ik mijn fysieke rechterkant in spiegelbeeld. Dan wijs ik met mijn rechterarm recht vooruit mijn linkerkant aan. Ik heb mezelf en jou nog nooit in het echt gezien en je daar ontmoet. Ik zie ook jouw spiegelbeeld. Ik zie ook alleen jouw buitenkant van dit moment. Maar in de geest kan ik contact maken met jouw Hoger Zelf, met jou. Ik zie jou als ik je beide handen vast houd en je lang genoeg in je ogen kijk. Dan kan je mij diep ontroeren, want dan herken ik jou in mij en mij in jou. Dan zie ik je echt. Ik kan jouw binnenkant, emotioneel gezien,  wel ervaren, maar dat slechts weer in het moment.   Ik leg een doosje op een spiegel en dan zie ik in de spiegel de onderkant als bovenkant. Als we zeggen dat het Westenwind is, komt zij, daar waar ze vandaan komt uit het Oosten. 

 De volwassen mensen hier zijn vanwege het extreme klimaat en vanwege de traditie altijd helemaal bedekt. Ik zie wel vaak blote voeten en blote handen. Het gelaat bij vrouwen is meestal gedeeltelijk bedekt en ik zie nooit haren. Ik kan dus weinig aflezen en we spreken elkaars taal nauwelijks. Door mij, vanuit mijn hart met hun hart te verbinden, voel ik, ervaar ik een warme connectie en 'verstaan' we elkaar op dat niveau zonder dat de verbale communicatie verstaanbaar is. 

   Hier ligt het bezaaid met prachtige stenen in allerlei kleuren, soorten en formaten. De kleuren zijn van uur tot uur anders, evenals de kleuren van de rotsen. Nu ligt het hier bezaaid met kleine zwarte ronde steentjes en een aantal waar het licht op valt zijn groen. Dat zijn nou net de mooiste.  

 

   Dit blijken konijnenkeutels als ik er een paar opraap. Of de mooie tweekleurige wit-beige beetje ovale steentjes  tussen vele anderen van hetzelfde formaat en vorm, blijken kamelenkeutels te zijn. Ik bedoel maar. Niets is wat het lijkt. Alles is en blijft in beweging. Wat een zegen. Ook mijn verdriet verdwijnt weer, net als mijn vreugde. Maar in mijn diepe kern, in de diepte van mijn bestaan, is een  vreugde aanwezig, zoals alles in mij aanwezig is. Soms kan ik er nauwelijks bij, maar te weten dat ik kan scheppen en herscheppen, doet mij leven. 

ZIEN is SCHEPPEN en INZIEN is HERSCHEPPEN. Mijn oog schept een beeld en mijn hart kijkt verder dan mijn oog vermag en herschept het vorige. Het licht, een alles omvattende liefde die leven geeft. Het licht is de schoonheid en de wijsheid van het leven en in ons hart aanwezig. Hoe klein en dierbaar het ook is, het mag groeien en vrucht dragen en de wereld overspoelen naar de harten van alle mensen voor vrede en broederschap. Het licht dat we waarnemen is de manifestatie van de goddelijke heerlijkheid op aarde. In de zegen van de zonneschijn en de schoonheid van de hele natuur. We mogen ons bewust worden van de geestelijke wereld en de gave van eeuwig leven dat zich immer ontvouwt tot een meer verfijnd en grootser leven.

22.03 gedragen door de tijd.png
H.15 Regenboog nieuw.jpg
bottom of page