top of page

KLEUR  VERRIJKT

Ajo van IJzeren brief nr.28 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

 

NOOIT ENKEL DAG   NOOIT ENKEL NACHT

kleur het LICHT - WIT

HET SNEEUWT  hier. De wereld is wit geworden, zo wit als sneeuw maar zijn kan. Het hemelse licht is gestold, uit de hemel neergedaald en materie geworden. Het licht heeft zich op aarde vastgezet om mij de schoonheid te laten te zien van het licht in de vorm. Eén maagdelijke sneeuwvlok verandert de wereld.  De sneeuw heeft alle schakeringen en oneffenheden van het leven toegedekt en het leven reageert hier verstild op. Geen voetsporen van dieren of mensen, geen bandensporen van enig leven, niets dat de maagdelijke schoonheid onaf maakt.. Ja, de hemel is neergedaald. Heel stil en verstild. 

ONTROERING  Deze stilte en dit licht van de hemel en de aarde tillen mij op naar grote hoogte, naar het hart van de ster op deze afbeelding.Naar mijn eigen hart waar het Christus bewustzijn woont. Nu, net zo als tijdens de meditatie als de kaarsen in de meditatiekamer aangestoken zijn, het zachte Ohm uit de luidspreker klinkt en ik bewust de verbinding met mijn hart maak.Deze aardse schoonheid, het stille beeld en de stilte  ontroeren mij diep.

 

OVERGAVE   Ik besef dat ik vanuit mijn warme huis mijzelf rustig kan overgeven aan de omstandigheden buiten. Ik zit hier lekker warm te zijn met kaarsjes en lichtjes aan, een kop thee voor mijn neus en achter een handige computer. Maar de associatie met de schoonheid buiten en binnen de Eénheid van Al dat Is, doet mij beseffen hoe belangrijk het is de omstandigheden in het fysieke / aardse bestaan  te omarmen, lief te hebben als jezelf.Als ik mijn omstandigheden, zowel de natuur buiten als in mijzelf en alles wat zich daarbij aandient accepteren kan en mij niet laat intimideren door omstandigheden, dan kan ik alles wat zich in mijn lichamelijke als geestelijke gebied aandient, ook accepteren en er met liefde en respect mee omgaan. De wereld is immers mijn spiegel en ik ben op aarde in de fysieke stof om mijzelf te leren kennen en  de fysieke stof in overgave te gebruiken voor mijn bewustzijn, welzijn en groei. 

 

NOOIT ENKEL DAG  NOOIT ENKEL NACHT   Het natuurlijke ritme van de aarde is dag - nacht, eb - vloed. Het natuurlijke ritme van ons en alle levende wezens is in - uit ademen.Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen nacht zonder dag, geen inademing zonder uitademing. Er is ook geen hoog zonder laag, geen binnen zonder buiten. Geen vreugde zonder verdriet.  Het ritme is een feit en we accepteren dat onvoorwaardelijk. Er is niets anders aan te doen dan het te omarmen. Zo is Zien en Inzien onvoorwaardelijk met ons verbonden. Zien is actie naar buiten, Inzien is actie naar binnen.  Dat is net zoals met ons geestelijk en lichamelijk welzijn onvoorwaardelijk met ons verbonden. .Hebben externe prikkels je fysieke of geestelijke systeem ontregeld ? Het nodigt  uit tot introspectie en je licht te laten schijnen op het gegevene, wellicht met hulp van anderen. 

 

WEES DAGELIJKS STIL   Welkom thuis  en versterk je licht. Steek je licht op. Je hoeft het niet aan te steken of op zoek te gaan naar een waxine lichtje in jou, want jij bent zelf het licht.  Omarm jezelf en zeg hardop  ' ik ben een geliefd kind van het Licht' !   Ga nu met je aandacht naar je hart.en ga naar het grote licht in het hart van de zespuntige ster.en voel je verbonden met vader/moeder God. Dit is de tempel in jezelf. Hier worden mysteriën geopenbaard, hier in je eigen hart.Versterk het grote licht en kijk hoe het licht uitéén valt in kleur op al je chakra's.Wees stil. Kijk welke  aspecten zich aandienen van jezelf, verdriet - koppigheid - teleurstelling -  hardnekkigheid - boosheid etc.die geheeld willen worden. Keur ze niet af. Verwijt niets. Omarm ze.Pijn is het niet tot bloei gekomen intimiteit van het nog niet ontwaakte Licht. Zij willen herkend en erkend worden.  Zij willen  geaccepteerd  worden  en hebben  liefde nodig.Zij willen jouw licht en liefde, Gods liefde. Huil het uit. Laat dan het goddelijke licht uit jouw hart, het hart van de zespuntigester, er net zolang over schijnen totdat een maagdelijk wit veld over blijft.Zo wit als sneeuw.Nu voel je ruimte. De hemel is neergedaald in jou. Bedank het licht. De aspecten zijn naar huis en jij komt thuis.

                                                                           

                                                                        WELKOM  THUIS    

       tot de volgende keer op het ritme dag - nacht, eb - vloed, licht - donker, binnen - buiten, wit - zwart

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KLEUR - LICHT - WIT.  In de kleur wit kan iedere kleur zich verbergen. Het witte landschap rondom mij dezer dagen laat een maagdelijk, smetteloos, puur, zuiver, onschuldig, ruimtelijk en kwetsbaar gebeuren zien. Maar de oorsprong van deze kleur is uiteraard het licht. Als dat er niet was, was de kleur er ook niet.Daarom ga ik even wat dieper in op het licht.

Licht is van zichzelf. Alle gestolde energie wordt zichtbaar door het Licht. Licht is dus uniek maar niet zichtbaar als er niets is wat het licht reflecteert. Ik spreek dan van het geestelijk Licht.Het niet zichtbare licht dat het licht der mensheid is.Wij vertegenwoordigen en zijn dat licht op aarde. Niet IK het ego, maar het IK BEN. Als je wat wilt in het leven dan zul je op zoek moeten gaan naar het licht dat je Bent en dat is het kosmische - het geestelijke licht. Daar draait het om. Dat licht dat we niet in ons hebben maar dat we zijn. Christus die bij monde van Jezus zegt 'Ik ben het licht der wereld, die mij volgt zal eeuwig leven ook al is hij gestorven'.Joh.8. Jezus bedoelt niet hijzelf als persoon, maar het kosmische licht dat hij vertegenwoordigt op aarde. Jezus leefde het leven van de Christus. Hij was liefde, hij die een mens van Licht is, is een mens van liefde en goede wil, die niet het kwade denkt, maar alleen het goede. Hij gehoorzaamt de wet van het goede, het ware en het schone.Joh. Eeuwig leven verwerven we als we bevrijd zijn. Bevrijd zijn als persoon, is pas bevrijd zijn. 'Gij zijt het licht (is liefde) van de wereld'. Het 'Gij' wordt hier ook bedoelt als het IK BEN, niet het JIJ als persoon. De Vader/Moeder/God, dat Licht, de AL LIEFDE die wij in oorsprong zijn. Die levenskracht,  die heerlijkheid van de Vader in onszelf leren kennen, dat Licht, toelaten, ontvangen, versterken en uitdragen. Hiep hiep hoera.

____________________________________________________________________________________________

 

 

ontvang een hartelijke regenboog groet

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                            

LICHTLIJST

Zit jij, of één van jouw naasten, niet lekker in je vel ? Plaats jezelf op mijn LICHTLIJST. Ik neem je dan mee in mijn dagelijkse NOON-DIENST. Je blijft daar een week op staan, maar je kunt je daarna weer aanmelden. Geef gewoon je volle eigennaam op met de mededeling LICHTLIJST. Dat is voldoende, het is gratis.  Je kunt dit doen via Contact   Voor meer info over de Lichtlijst kijk in de Portfolio

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

 

 

 

 

Zespuntster dag nacht.jpg
Complementaire kleuren met ster.jpg
Complementaire kleuren met ster.jpg
bottom of page