top of page

KLEUR VERRIJKT

Ajo van IJzeren brief nr.33 aan mijn medereiziger

over licht, kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

LICHT op al onze chakra's en op al ons weten

PINKSTEREN  Het Pinksterfeest is een innerlijk aspect van het Christendom en een mysterie dat al voor de Christelijke jaartelling door volken gevierd werd. Het is het feest van de uitstorting van de Heilige Geest, het geestelijke licht die onze geest verlicht en los maakt van de materie. Het is de fijnere substantie die voorbij de fysieke substantie gaat. Een etherische substantie die met onze 5 zintuigen niet waar te nemen is, maar opgemerkt kan worden door het zesde zintuig, de intuïtie, de psyche. Deze laatste kan voor geestelijke verlichting zorgen en verhoogt het bewustzijn. Gewone lucht die we inademen kun je opmerken, maar er is ook een lucht die van een veel fijnere, etherische substantie is en die naast de waarneembare vier elementen vuur-water-aarde-lucht bestaat en die we waarnemen kunnen als we ons denken stoppen en onze geest verheffen.

ROOD   De kleur rood wordt in de Christelijke kerk door de geestelijken alleen met Pinksteren gedragen.  De geestelijke draagt tijdens de dienst een rode Toga of Robe, of een rode Stola of Sjerp over een witte Toga. Ik vind dat mooi en het ontroerd mij altijd. (Ik ben sowieso een fan van rood) Het rood in deze traditie symboliseert hier Vuur =  Leven. Een ongekende hoeveelheid Geestelijk Licht zet je in vuur en vlam en tilt je geest ver uit boven alle aardse beslommeringen en geeft nieuw leven.   

 

WIT - Voor deze 'Kleur Verrijkt' plopte geen rood als kleur naar boven, maar de kleur WIT. Het Licht. Pinksterlicht  laten schijnen op al je weten. Je geest verheffen boven de materie en al het bestaande dagelijks herzien en dan datgene waarnemen wat met de 5 zintuigen niet zichtbaar is.   Dit betekent  dat je steeds weer moet loslaten. Dat niets is zoals het schijnt. Het is de Geest die ziet en het is de Geest die het Licht achter het licht weet, waarneemt en voelt. Het is een innerlijk weten en dit besef geeft je kracht en moedigt je aan om het Licht te gebruiken en dagelijks Licht te laten schijnen op het leven, al haar verschijningsvormen en het Licht ook uit te zenden naar de wereld in nood. 

*  Dit vereist discipline en betekent ook vertrouwen hebben en verandering accepteren. In het gebed het  Onze Vader staat 'Geef ons heden ons dagelijks brood...'  en hiermee wordt het 'Geestelijk Voedsel'  bedoeld. Voed je Geest dagelijks met Licht en Liefde en nieuw leven zal zich openbaren.  Het is misschien wel het moeilijkste dat een mens tijdens zijn aardse leven meemaakt, accepteren dat niets is zoals het lijkt. Achter alle leven schuilt een geestelijk leven, ervaar het.

ADEM- LICHT - LEVEN   Probeer met iedere ademhaling de Heilige Adem Gods te Zien, te voelen. Achter de fysieke ademhaling is de etherische, een stralend wit Licht. Het is de heilige adem, de scheppende adem van God die nieuw leven geeft, die je geest verlicht en die je fysieke systeem in harmonie brengt. Het Licht dat nieuw leven geeft aan jou aan ieder wezen, aan de hele schepping.

HET LICHT  VALT  UITÉÉN  IN  KLEUR  OP  AL  ONZE CHAKR'S

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

voel je licht, voel je verlicht door het kosmische Licht

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LICHTLIJST

Zit jij, of één van jouw naasten, niet lekker in je vel ? Plaats jezelf op mijn LICHTLIJST. Ik neem je dan mee in mijn dagelijkse NOON-DIENST. Je blijft daar een week op staan, maar je kunt je daarna weer aanmelden. Geef gewoon je volle eigennaam op met de mededeling LICHTLIJST. Dat is voldoende, het is gratis.  Je kunt dit doen via Contact   Voor meer info over de Lichtlijst kijk in de Portfolio

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen

 

VLOG - De Bejaarden Vlog, Hoera ik ben er nog.

Op YouTube  staan korte filmpjes van mij over het dagelijks leven klik: https://youtu.be/GfEEmdFMczc

Deze mogen ook gedeeld worden.

 

Licht op alle chakra's
Paasfeest 2019.jpg
Paasfeest 2019.jpg
bottom of page