top of page

 

KLEUR VERRIJKT

Brief nr.35 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

 

 

chakra 4 HARTCHAKRA 

alle kleuren verstommen in ons tot de kleur GROEN

kleur van reiniging, herstel en nieuw leven

 

HERFST   De natuur is begonnen haar vruchten en blad wat overbodig wordt, los te laten. Het zonlicht neemt af en de uiterlijke groei is geweest, voorbij. De hele opbrengst van een half jaar groei - bloei  en juichend vrucht dragen, wordt losgelaten en maakt in stilte plaats voor later, wéér nieuw leven. De herfst brengt kleuren en geuren met zich mee die er al waren, maar die nu langzaam tot expressie komen.  De natuur keert in om te rusten en te verwerken wat geweest is. Zij verzamelt krachten, wacht  op het nieuwe licht en bereidt zich in stilte voor op wéér nieuw leven en brengt dat in miljoenen, triljoenen vormen en kleuren tot ongekende expressie.

HEELAL  Heel- al   De natuur laat al miljoenen jaren zien wat leven is en hoe je dat tot expressie brengt. De natuur leeft natuurlijk. Het is als eb en vloed, omhoog omlaag, naar buiten naar binnen, inademen uitademen, met altijd een moment van bijna niet waarneembare stilte, van rust tussen de beweging in. De grote beweger, de schepper van Alles - Al is, het speelt zich boven mij, in het heelal - heel-al,  binnenin mij, buiten mij, voor mijn neus af en ik snap de essentie van leven niet ? Ja, dan ben ik gestoord, compleet gestoord. Natuurlijk leven, hoe moeilijk kan het zijn. Maak contact met het heelal in jezelf, heel al, in je hart, in de stilte, de plek waar alles heel is en wacht tot je voelt dat je jezelf tot expressie kunt brengen vanuit deze stilte, deze liefde. Laat de dualiteit los. De natuur laat zien dat juist de beweging alles in leven houdt. De natuur is beweging.  Beweeg mee met het leven, lach en huil, wees stil en wees uitbundig enz.enz. Neem concrete stappen die bij jou passen om de wereld te veranderen. Begin thuis, laat je creativiteit en wijsheid en liefde stromen.

KEUZE   Woorden en beelden van dichtbij en veraf vliegen mij dagelijks om de oren. Alle bijzondere gebeurtenissen die afbreuk doen aan het bestaan raken mij diep. Ik zou daardoor in de angst, verontwaardiging, boosheid of frustratie kunnen schieten en het bericht met die emotie gaan delen. Wellicht schieten anderen dan ook in diezelfde emotie en zetten we samen een energie neer die afbreuk doet aan datgene wat we in wezen zijn en willen bereiken - leven - vreugde - vrede - liefde.

Wat men zaait zal men oogsten toch ? Dat zie ik tenminste in mijn kiembakjes en onder de eikenboom. Mijn ruccolakers wordt tot op heden geen radijskers of mosterdkers en onder de eikenboom vind ik nog steeds geen walnoten. 

ONVREDE omzetten naar VREDE   De signalen in de wereld beginnen zo langzamerhand door te dringen tot ons gevoel. Nu horen we,  weten, maar voelen nu zo langzamerhand ook dat heel veel wat wij met z'n allen gecreëerd hebben niet klopt. De natuur en de aarde reageren wereldwijd op dat wat wij gezaaid hebben. We ervaren nu wat wij met onze on-goddelijke krachten geruïneerd hebben. 

Wij bezitten een enorme kracht, dat is duidelijk, want dat zien we en dat voelen we nu. Als we de aarde in een paar generaties om zeep kunnen helpen, kunnen we de kracht en ons vermogen ook andersom gebruiken. Vanuit het hart. We hebben een god gegeven vermogen om te rijzen naar hogere staten van bewustzijn en daarin op ieder moment en onder alle omstandigheden binnen te gaan. We kunnen/moeten leren hoe we deze krachten kunnen ontvouwen en praktiseren zodat deze geestelijke krachten voor het heil van de mensheid en moeder aarde gebruikt gaan worden.

HOOG TIJD    Ontwikkeling van onze innerlijke krachten, dat is wat wij nodig hebben. Kennis van het God leven, het onzichtbare geestelijke leven dat ons omringt en dat er altijd zal zijn, zoals het er altijd was, door alle eeuwen heen. Leer deze onzichtbare krachten die ons omringen dagelijks te gebruiken.

Het is zo gemakkelijk om mooie gezegdes, prachtige spreuken, interessante boeken etc. te lezen en te denken,,,, goh, interessant - en vervolgens je weg te gaan als voorheen. Nee, die tijd is echt voorbij. We weten genoeg. We moeten doen, actie.

 'Bestijg de berg' zoals in de bijbel staat en betreed de wereld van de geest en word die buitengewone kracht gewaar, de AL liefde waaruit je eindeloos kunt putten en wat die kunnen betekenen in het dagelijks leven.

Verhef je bewustzijn dan heeft je ziel werkelijk verbinding met de grote almachtige geest en ervaar je heiligheid, almacht en liefde, mildheid, vriendelijkheid, vertrouwen en zuiverheid.

 

VERBETER de wereld en....  Wat let ons. ' Vergaar schatten voor jezelf in de hemel' staat er in de bijbel. In het eigen hart. Alleen is toch gelijk aan Al-één ? Van binnen in harmonie zijn met jezelf en dat  in de praktijk brengen, daar groeit de innerlijke en de uiterlijke wereld van. Zo kunnen wij, nu, dagelijks bijdragen om de wereld te veranderen. Wees niet bang om volledig in het licht te staan en je eigen god almachtige lichtkracht te leven en in de wereld neer te zetten.  Pas dit toe in het hier en nu en in je dagelijkse leven en bundel je krachten met anderen om de verandering te zijn. Wees een vredestichter.

 

KLEUR GROEN m.n. Voorjaarsgroen - Als je rustig in en uit ademt en in de geest verbinding maakt met een groen weiland, groen bos, voel je dat je hart open gaat. Zo'n moment heeft direct iets scheppends en  rust gevends.  Groen werkt vooral op het zenuwstelsel en de reinigingsorganen zoals de lever en de gal. Boosheid en frustratie kunnen voorjaarsgroen niet weerstaan. Deze verdwijnen als je v.groen door je bloedbanen en je lymfebanen laat stromen. Je bloeddruk zal daar ook direct positief op reageren en gaan zakken. Je levenslust en je vitaliteit worden weer wakker. Stuur de kleur dagelijks naar plaatsen in de wereld waar onrust en onvrede heersen, naar regeringsleiders, organisaties etc. en hul de hele aarde in een stralend voorjaarsgroen. Bedank de kleur en haar scheppende kracht.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

geniet van een kleurrijke herfst en omhul jezelf en de aarde met de  kleur groen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LICHTLIJST

Zit jij, of één van jouw naasten, niet lekker in je vel ? Plaats jezelf op mijn LICHTLIJST. Ik neem je dan mee in mijn dagelijkse NOON-DIENST. Je blijft daar een week op staan, maar je kunt je daarna weer aanmelden. Geef gewoon je volle eigennaam op met de mededeling LICHTLIJST. Dat is voldoende, het is gratis.  Je kunt dit doen via Contact   Voor meer info over de Lichtlijst kijk in de Portfolio

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen

VLOG - De Bejaarden Vlog, Hoera ik ben er nog.

Op YouTube  staan korte filmpjes van mij over het dagelijks leven klik:

 

 https://www.youtube.com/channel/UCji_7gLA73VBbaEaTd4zdIg -   Deze mogen ook gedeeld worden en abonneren mag

Groene Spiraal gekleurd.jpg
bottom of page