top of page

KLEUR VERRIJKT

brief nr.37 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advent 2019

het LICHT wordt materie - gedragen door de tijd

 

WERELD   De wereld buiten toont zich op dit moment, hier bij mij, dichtbij en klein. Het hemelse Licht daalt neer en zet zich vast op de bomen, het gras en blijft gestold, zacht beweeglijk, hangen boven de weilanden. Het is stil. Mooi stil. Zo prachtig stil dat het ontroerd en nodigt om zelf stil te worden, te zijn en naar binnen te keren. Als ik dat doe voel ik ontroering in mijn hart. Dan vallen alle muizenissen in mijn hoofd weg. Dan voel ik dankbaarheid en wordt mijn vreugde hier te Zijn, langzaam sterker en sterker.

LICHT   Het licht dat reflecteert op beweeglijke kristallen en atomen die samen vorm maken, een wit 'deken' wordt manifest. De reflectie van het licht op moleculen van de takken en het gras verstilt en het rijp is geboren. Dagelijks ervaar ik dat het hemelse licht materie maakt en zich op aarde vastzet om mij de schoonheid te laten zien van het licht in een vorm.

ZICHTBAAR   Het hemelse licht verandert de wereld van niet zichtbaar naar zichtbaar, van vormloos naar vorm. Het licht maakt onze wereld en ons kleurrijk. Ook het licht van één kaarsje verandert mijn interieur en ik zie opeens de diepe mystieke waarheid die aan het verhaal van de geboorte van de Christos ten grondslag ligt. Jezus Christus spreekt: Ik ben het licht der wereld die mij volgt zal eeuwig leven ook al is hij gestorven. Het licht dat eeuwig IS. 't Is maar dat je het weet.....(hahaha)  De mystieke betekenis van de onbevlekte ontvangenis is dat 'de Zoon', de Solar Logos, vormloze atomen aantrok en vorm schiep onder bevel van de Schepper en inging tot de maagdelijke materie. Hij creërde leven op de planeet aarde

 

INDIGOblauw   De korte dagen, de kleur Indigoblauw die zich manifesteert als daglicht afwezig is, nodigt ook uit tot stil worden en je ziel af te stemmen op het grote licht, het centrum van alle leven en inzicht te ontvangen over de kosmische gebeurtenissen van deze tijd vóór Kerst.

 

Het is zondag j.l. eerste Advent geweest en dan wordt in de Christelijke traditie het eerste kaarsje van de vier kaarsen aangestoken als voorbode voor het naderende Kerstfeest. Een wereldwijde gebeurtenis die mij steeds weer uitnodigt stil te staan bij de allegorie van dit feest. Het verhaal van Kerstmis is een oeroud symbool of oude waarheid die ons helpt om de taal van God te kunnen verstaan. Deze hebben een veel grotere betekenis dan de meeste mensen kunnen bevatten.

KERSTFEEST  Het verhaal van de geboorte van Jezus Christos op kerstdag is in zijn oorsprong eeuwen oud. In de wereld van de Geest neemt de taal van de geest de vorm van symbolen aan en de geboorte van Jezus Christus verbeeldt een kosmisch mysterie in symbolische vorm.  Geestelijke waarheid kan op verschillende manieren aan de mensheid worden gepresenteerd maar je zult in alle godsdiensten deze fundamentele waarheid van de schepper die zijn kind voortbrengt vinden.

STILTE   Het is zo mooi om in de tijd voor het kerstfeest stil te staan bij de kosmische betekenis van de mythe en je geest te verheffen om deze hogere regionen gewaar te worden en de prachtige invloed van de wereld van het licht toe te laten in je wezen en te ervaren hoe het licht al je cellen en atomen van je hele wezen heelt, vernieuwt en vult, telkens weer. En dan, voor even, deel te zijn van de kosmische wereld, de engelen te zien en te horen.

 

GODSDIENST   De dienst aan het goddelijke in jou. Vroeger was godsdienst een godsdienst van het verstand een uiterlijk gebeuren. We leven nu in het Aquariustijdperk, het tijdperk van de geest. Nu worden we uitgenodigd om door te dringen tot de innerlijke mysteriën van het leven zowel hier op aarde alsook in de hemelse wereld waar de weg van de mensheid weer naar toe voert. Een uitnodiging om hier op aarde een staat van bewustzijn te bereiken die de hemel op aarde brengt. Wij hier op aarde zijn immers de handen en voeten van God. God bestaat niet als wij hem/haar niet laten zien maar kan zich door ons laten zien.

 

Alle godsdiensten hebben in de loop der eeuwen, ook al zijn ze gedegenereerd, ze bevatten allen nog een spoor van de waarheid, het Licht en hebben mensen op verschillende tijden, bijgedragen en mensen geholpen het mysterie van het leven te begrijpen en dichterbij te brengen.

De mens, het kind. De schepping van zijn ouders, de Marias en Josefs, God – een God, die zowel de eigenschappen heeft van zowel Vader als Moeder, het volmaakte tweevoudige wezen en de mens als het kind van dit tweevoudige wezen. Jij.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Wees stil. Omarm jezelf.

Adem rustig en diep en zeg in jezelf – Het Licht in mij is - Ja - het Licht in mij is..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

LICHTLIJST

Zit jij, of één van jouw naasten, niet lekker in je vel ? Plaats jezelf op mijn LICHTLIJST. Ik neem je dan mee in mijn dagelijkse NOON-DIENST. Je blijft daar een week op staan, maar je kunt je daarna weer aanmelden. Geef gewoon je volle eigennaam op met de mededeling LICHTLIJST. Dat is voldoende, het is gratis.  Je kunt dit doen via Contact   Voor meer info over de Lichtlijst kijk in de Portfolio

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen

VLOG - De Bejaarden Vlog, Hoera ik ben er nog.

Op YouTube  staan korte filmpjes van mij over het dagelijks leven klik:

 

 https://www.youtube.com/channel/UCji_7gLA73VBbaEaTd4zdIg -   Deze mogen ook gedeeld worden en abonneren mag

Advent dec 2019.jpg
bottom of page