top of page

KLEUR VERRIJKT

Brief nr.43 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustzijn, spiritualiteit en levenskunst

 

ROZE-GEEL-BLAUW OP HET HARTCHAKRA

     LIEFDE WIJSHEID KRACHT 

GEZONDHEID     Ik hoop van harte dat je fysiek en geestelijk gezond en vitaal bent en blijft. De wereld lijdt onder het C.virus  en de mensheid wordt overspoeld met maatregelen die vrij bindend overkomen. De individuele mening en het eigen gevoel worden niet bepaald gewaardeerd in deze tijden. Ik merk bij mezelf dat ik mijn best moet doen niet te oordelen en te veroordelen. Alles wat  aandacht krijgt groeit immers, dat is een kosmische wet en ik wil geen negatieve voeding geven aan het gegevene. Ik hoor, luister en overleg in mijn hart wat ik er mee kan en wil doen. Moge dit C.virus harten openen en mensen bewustmaken van hun eigen zelfhelende vermogen en liefdevolle scheppende kracht. Als de mensheid in staat is de aarde en al wat leeft te vernietigen, is zij ook in staat het paradijs op aarde te creëren. Dan zal deze tijd een tijd openen naar overvloed en liefde voor al dat is en heeft dit virus haar doel voor de hele mensheid bereikt. Wees deelnemer, wees of word lichtwerker. Hiertoe dienen we onze angst los te laten en in vol vertrouwen in onze eigen kracht gaan staan. Doe mee met de bevrijding om moeder aarde en de mensheid te verlossen van datgene wat we zelf gecreërd hebben.

HARTCHAKRA   In maart j.l. heb ik een mooie voorbereidende levensles gehad voor deze tijd en de energiën die nu wereldwijd gaande zijn. Ik verbleef al zes weken op de prachtige eenzame plek in de oase Ein Houdra in de woestijn Sinaï in Egypte, twee uur lopen van de bewoonde wereld. Ik was hier naar toe gegaan om te schrijven. Dagelijks ging ik anderhalf uur voor donker nog even flink lopen. Op een keer tegen zes uur, tijdens mijn terugweg begon het plotseling keihard te waaien en vielen donkere wolken over de 1000m hoge bergen rondom mij voor mijn voeten en bemoeilijkten het lopen behoorlijk.  Wat krijgen we nou, ho even, ho even, blijf droog, blijf droog.  Het zag er dreigend en onheilspellend uit.  Net voor donker en net voordat het begon te stormen, te stortregenen en te bliksemen was ik op mijn plekje terug en had mijn paar spullen veilig in mijn tentje van 2x1,5m gegooid. Het tentje was eigenlijk alleen bedoeld  voor mijn spullen omdat ik zelf altijd dag en nacht buiten verblijf. Maar nu moest ik mezelf er bij proppen. 's Nachts in de winter hier nat worden is echt geen optie.

IN HET OOG VAN DE STORM    Als de wereld rondom je heen bijna vergaat dan heb je een keuze mogelijkheid. Je kunt in de angst schieten en de vreselijkste rampen in je hoofd halen. Je kunt ook vertrouwen hebben en vragen aan de Schepper van Al dat is je te behoeden voor een ramp en je kracht te geven om dat wat gegeven is, in liefde te laten zijn. Voor mij geen andere keus dan me bewust te verbinden met het centrum van mijn hart. Die plek waar het stil is.  Ik hoorde de buitenwereld rondom mij in alle toonaarden bulderen. Rotsblokken die van de bergen afrolden of verschoven, water dat kletterde op het zand, zwiepende palmbomen, rukwinden aan mijn tentje, zand dat door de lucht vloog en een pikdonkere nacht die regelmatig oplichtte door de bliksemflitsen de echo van de donder nalatend. Kortom het leek alsof de buitenwereld verging. Nog nooit, lees, nooit meegemaakt hier in de woestijn in de 25 jaar dat ik hier kom. Vier loslopende kamelen waren in deze nacht bij mij in de buurt verdronken.

STIL    Ik hoorde wat allemaal rondom mij gaande was en heb mij er niet mee verbonden. Ik heb mezelf en mijn 2 meter plekje vanuit mijn hart in het licht gezet en het licht versterkt op iedere ademhaling. Ik voelde me op een gegeven moment badend in Gods zonlicht, volmaakt in het Licht en ben in slaap gevallen. Ik verbleef in het oog van de storm en daar was en bleef het helemaal stil. De volgende ochtend was de wereld om mij heen totaal veranderd. Zij was schoongewassen. Kleuren waren helderder, rotsen waren verplaatst, beekjes en watervallen waren ontstaan en zandduinen waren geen duinen meer. Het was even wennen deze andere wereld.

ORKAAN   Deze tijd voelt voor mij ook behoorlijk stormachtig. Er woedt een ware orkaan in de wereld tussen krachten van duister en licht, van vreselijk dodelijk virus tot jaarliks  griepvirus, van veel slachtoffers en van een jaarlijks normaal aantal slachtoffers, van besmettingen van hier tot ginder met alle gevolgen die ze mij wijs proberen te maken. Ik verbind me er niet mee. Er gebeurt zo ontzettend veel dat ik onbegrijpelijk vind en niet te vatten. Het gebeurt zoals het gebeurt. Het blijft een ware uitdaging  om zaken die voor mijn gevoel niet kloppen en ik niet kan veranderen om mezelf er niet mee te verbinden en oordeelloos te blijven. Opvattingen die totaal niet stroken met mijn Zijn en leven, met mijn kijk op gezondheid en vitaliteit. Ik heb nergens angst voor, niet voor het leven en niet voor de dood. Ik weet me gedragen door het universum, door de schepper van Al dat Is.  Ik geef mijn leven aan het licht en de ademhaling van het universum. Voorschriften die mij niet dienen maar eerder schaden, zet ik in het licht. 

WEL - ZIJN   Er wel zijn in WELZIJN. Hoe doen we dat vandaag. Je gedachten stoppen, stil worden, in stilte zijn in het centrum van je hart. Steeds weer terug naar je hart en in liefde, zonder oordeel kijken naar de wereld rondom die bezwijkt onder de druk van opgelegde maatregelingen die al of niet dienend zijn.

ROZE  Goddelijke Liefde. Visualiseer de kleur roze in je hart. De kleur van liefde en breid de kleur uit op elke ademhaling totdat je voelt dat je in een stralend roze ei aanwezig bent. Voel dan de liefde voor Al dat Is door je heen stromen. 

GEEL   Goddelijke wijsheid. Visualiseer nu de kleur geel op het kruinchakra en voel hoe goddelijke wijsheid op je neerdaalt en je hele systeem doordrenkt met  wijsheid. Breid deze kleur op je ademhaling uit  en laat je hele systeem en ver daar buiten vullen met geel.

BLAUW   Goddelijke Kracht. Visualiseer de kleur blauw op het keelchakra. Blauw is de kleur van de goddelijke wil.  Vul jezelf op je ademhaling met deze kleur en laat je spreken  en handelen leiden door de kleur van de goddelijke wil.

MERKABA.  Als je deze drie kleuren ingeademd en uitgebreid hebt, ben je aanwezig in je Merkaba. Dit teken is de triade Vader Zoon Heilige Geest. De zespuntige driedimensionale ster, het sterkste symbool uit de heilige geometrie. Het woord 'mer' staat voor de universele goddelijke bron, het woord 'ka' staat voor je eigen geest of bewustzijn en het woord 'ba' is je lichaam verbonden met de kristal van moeder aarde. Je reinigt en activeert je lichtlichaam en dat geeft energetische bescherming. Voel je volledig verbonden met de hemel en de aarde. Hoe vaker je deze kleuren op je chakra's gebruikt hoe meer je in je kracht komt. Kijk op internet als je meer wilt weten over de kracht van  de Merkaba en hoe te gebruiken.

VITALITEIT  Versterk je immuumsysteem met gezonde voeding, fruit, groente, genoeg vitaminen C, D en zink. Kijk op  : ZelfzorgCovid19.nl app van huisarts dr. Rob Elens en abonneer je op die nieuwsbrief. Zorg dagelijks voor genoeg frisse lucht en beweeg, sporten, Yoga of Tai Chi, wees optimistisch, lach zing en verwonder !, mediteer en visualiseer licht en kleur in je systeem.

Laat je niks wijsmaken dat niet goed voelt. Het mondkapje ontneemt je de nodige zuurstof. Laat je lucht niet ontnemen het brengt schade toe aan je hele systeem en verzwakt het. Wen er niet aan en vermijd zoveel mogelijk deze plekken.

Verbind je dagelijks bewust met licht en liefde. Zet de ziel van NL, Europa, Moeder Aarde en de ziel van al haar bewoners in het stralende kosmische licht. Gebruik de 6puntige ster die het hele universum verlicht om met haar gouden stralen over de wereld heen te schijnen.

Geruststelling: Je kunt niet iemand aansteken of besmetten hoor. Als er iemand ziek wordt dan is zijn immuumsysteem zwak zodat het virus grip kan krijgen.

Dank je wel voor het lezen en voor je bijdrage om het Licht uit te zenden. 

AANRADER: stop met de reguliere media kijken en luisteren, dat geeft rust. Wat belangrijk voor jou is, daar kom toch wel.je achter.

P.S.Mijn boek  'Het Boek Zien Inzien" wordt op dit moment geredigeerd en moet nog naar de uitgever.

Nog even geduld

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* verrijk jezelf dagelijks  met licht en kleur en nieuw leven *

verwelkom het kleurenspel van de toekomst

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie -

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

Merkaba Be Yourself.jpg
bottom of page