top of page

KLEUR VERRIJKT

Brief nr.48   Ajo van IJzeren   aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

Madonnablauw op het keelchakra

 WAARHEID  - GODDELIJKE WIL - BALANS

VRIJHEID   in gebondenheid met de aarde, de wereld, het ego, het Hoger Zelf - de Bron. Zie hier de balans maar in te vinden heden ten dage en te houden. Een ware uitdaging kan dat zijn.  Ik ben me in ieder geval bewust van de triggers die dagelijks op mij afkomen en van de informatie waar ik wel of niet mee te maken krijg, heb, of wil hebben. Wat een uitdaging om nu op aarde te zijn en wat een kansen krijgen we om onszelf beter te leren kennen, om dichter, steeds dichter bij ons Hoger zelf te komen en een schakeltje te zijn om de energie van deze tijd te helpen verhogen. Echte vrijheid bestaat in de leegte en de stilte van het Zijn en je kunt er elk moment contact mee maken.

INFORMATIE   Hoe reageer je op de informatiestroom die rondgaat, op de beperkingen die opgelegd worden. Boos worden, verdrietig worden, gefrustreerd raken, onmacht voelen, geïntimideerd worden. Het hoort er allemaal bij, bij het mens zijn op aarde.  Dan nog de veranderingen die je waarneemt van gedrag van je huisgenoot, medemens, die niet bij je passen en waar je vaak direct mee te maken hebt. Angst, boosheid  van anderen triggeren wellicht je eigen angsten die zich hierdoor manifesteren en waarvan je dacht dat ze niet meer aanwezig waren.  Wat doet het met je, al deze manipulaties van het leven waar je niet om gevraagd hebt en waarvan je de meeste niet kunt veranderen. De vragen waar je geen antwoord op weet. Want wat is waar in deze tijd.

GEVOEL   Hoe voel jij je nou echt, heel diep van binnen, als je alle stemmen in je hoofd even het zwijgen op legt. Maak maar contact met de levensvlam in je hart op die momenten als je het ook niet meer weet en adem rustig diep in en uit. Vrede, rust, warmte, dat altijd aanwezig is, krijgt de kans zich te melden.  Dan kom je op het energieveld van de Heilige Geest die de aardse energie overstijgt. Vraag er om, ieder moment dat je per ongeluk in verdriet of angst vervalt. Sluit even je ogen op zo'n moment en roep de geest die heel maakt. Zeg hardop of stilletjes 'Kom Heilge Geest kom'. Kijk naar wat je uit evenwicht gebracht heeft en vergeef. Vergeef de ander en vergeef jezelf. Laat je licht erop schijnen, het verlicht letterlijk en figuurlijk. 

KEELCHAKRA  In het keelchakra kruisen de twee hersenhelften elkaar. De beide hersenhelften kunnen het zwaar te verduren hebben door de energie die momenteel in de lucht hangt vanwege de huidige omstandigheden en worden behoorlijk gehusseld. Soms zit je veel in je linker hersenhelft om dingen te begrijpen, te overdenken, te fantaseren en spelen de mentale overtuigingen de baas. Dan switch het naar de rechterhersenhelft en krijgen emoties, je gevoel dat er iets niet klopt, je inlevingsvermogen en je eigen emotionele overtuigingen de voorhand. De keel is het centrum van communicatie. We uiten ons verbaal met de keel. Het element ether hoort bij dit chakra  en in dit element komen alle andere vier elementen samen. Als een daarvan niet in balans is, wordt dat in dit chakra geuit. De ademhaling en de stofwisseling horen ook bij dit chakra en heeft het chakra, behalve invloed op de keel ook op de mond m.n tandvlees, de schildklier, de nekwervels en op de ademhaling uiteraard. Alles wat we voelen, denken en zien heeft een effect op ons. Door middel van de  spraak zuiveren, reinigen we onszelf. Als we ons uitspreken over hetgeen ons dwarszit bijvoorbeeld, of dat jij je over jouw persoonlijke behoeften uitspreekt. Als je geprikkeld, geirriteerd bent  dan kan er weleens vlug een emotionele reactie ontstaan en raak je uit balans.  

 

BALANS    Als het keelchakra in balans is, ben je in staat om jezelf goed uit te drukken op alle vlakken van het leven. Je voelt dan wat er van binnen in je omgaat en spreekt dat uit. Zo blijft je energie zuiver. Je ziet de positieve aspecten van jezelf en anderen en kunt dit waarderen. Bovendien zie je de verbanden tussen situaties en de gevolgen daarvan. Je ziet het grote plaatje van het moment. 

Het keelchakra raakt uit balans als je het moeilijk vindt om de waarheid te spreken. Gevolg kan zijn  dat je heel stil wordt. Het kan ook zijn dat je heel veel en heel snel gaat praten, juist om jouw waarheid naar buiten te brengen en dan kom je wellicht heel rationeel of harteloos over. Het kan ook zijn dat je bang wordt omdat de waarheid jezelf en anderen pijn doet. Dan ga je je misschien afsluiten en vertrouw je jouw eigen waarheid en je innerlijke stem niet meer.

BLAUW  Kleur blauw op het keelchakra wordt geassocieerd met het spreken van de waarheid op ieder vlak. De kleur kan helpen de balans te herstellen als je emotioneel wordt, boos of verdrietig. Visualiseer madonna blauw op het keelchakra en adem rustig diep in en uit en laat de kleur door je heen stromen tot onder de voetzolen. Visualiseer de gelijkbenige driehoek met de punt naar beneden om goed te aarden en uit je hoofd te zijn. 

 

- Zing een aantal keren Ohm zodat je stembanden wakker, levendig en ontvankelijk worden

- Spreek uit dat je een geliefd kind van de schepper van Al dat Is bent

- Zeg dat je van de wereld en al haar bewoners houdt

- Spreek hardop uit dat jij en ieder mensenkind haar eigen levenspad gaat

- Besluit met 'ALLES IS GOED' 

Voel na hoe je gereageerd hebt op je uitspraken. Als er een negatieve emotie op zit herhaal je  de uitspraak totdat het een glimlach op je gelaat tovert. Dan komt het rechtstreeks uit je hart. 

- Stuur Madonna Blauw over de wereld, over de zeeën, landen, mensen en het universum zodat alles in waarheid kan leven. Zing ondertussen Ohm, de universele klank die door alle cellen en atomen verstaan wordt.

Bedank de kleur Madonna Blauw.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* verrijk jezelf de komende week met Madonna Blauw *

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Portfolio  onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

 

 

Goddelijke wil
bottom of page