top of page

KLEUR VERRIJKT  

Ajo van IJzeren Brief nr. 55 aan mijn medereiziger over

kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

BLAUW

verlicht, zuiverheid, puurheid, waarheid

KEELCHAKRA

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIJD, TIJD, TIJD   Het is tijd. Wat een mooie, prachtige, vreselijke, indrukwekkende, bespottelijke, enerverende, lastige, spannende, uitdagende  en..en..en tijd waar wij in leven.  Maar we hoeven er geen oordeel of naam aan te hangen. De tijd van nu is NU. Nu heb ik, wij, in de wereld te dealen met wat er is. Nu is dit een uitnodiging om van iets dat je lastig, beperkend, schandalig, enerverend, intimiderend vindt, iets heel moois te maken. Dat spreekt de creativiteit, inventiviteit, vindingrijkheid, fantasie en vernunftigheid aan. Ook het artistiek, vruchtbaar en scheppende vermogen worden in deze tijd vaak uitgedaagd. Hoera en dat als nooit tevoren.

TWEEDE CHAKRA  de zetel van de ziel wordt aangesproken. Is je zielechakra wijd open dan zal  je scheppend vermogen je de weg wijzen om trouw te kunnen blijven aan je zieleopdracht, aan je authenticiteit.  De levenslessen vliegen je om de oren, dat wel. Alles wat nog geheeld dient te worden, wordt getriggerd en mag aan het licht komen. De eerste les is dat de wereld je spiegel is. Je ziet jezelf in de spiegel die je door het leven en haar situaties voorgehouden wordt. Je wordt luidkeels opgeroepen om  in je kracht te gaan staan en je eigen scheppend vermogen te mobiliseren en te leven. Alles wat zich aandient wil geheeld worden zodat je je hoogste potentieel kunt leven. Je ware zelf met haar oneindige mogelijkheden die versluiert onder de stoflaag en zelf aangebrachte grenzen van niet mogen, niet goed genoeg, niet durven, niet haalbaar, niet normaal, niet ...niet.. niet.. zitten. Je kracht, je power, je schoonheid, je heelheid, je eigenheid, je vertrouwen, je goddelijkheid, je genezend vermogen, alles wil geleefd worden zonder mitsen en maren. Hoe mooi is dat. 

EMOTIE   Iedere heftige emotie die het leven bij je oproept, zegt iets van jezelf. Je bent voor een heel groot deel zelf verantwoordelijk voor je eigen pijn. De tweede les is dat je helder krijgt waar je je precies aan stoort, ergert, pijn of afkeer ervaart en waar je je grenzen neergelegd hebt. Hoe voelt het om niet gehoord te worden, niet gerespecteerd, niet gezien te worden. Dit nodigt uit je eigen verantwoordelijkheid te nemen en je reactie op situaties te onderzoeken. Je meningen, overtuigingen, conditioneringen dienen misschien herzien te worden en je zult je leven eventueel een andere wending moeten-mogen geven.

 

COACH  Wees je eigen coach. Confronteer jezelf met je eigen gedrag. Ga in liefde en aandacht naar je eigen pijn. Word stil en laat er licht op schijnen en voel wat er achter zit en geheeld wil worden. Vergeef jezelf en vergeef de ander wie er ook mee te maken mag hebben. Spiegel je eigen functioneren en kijk naar het functioneren van je omgeving. Stap de arena, het strijdperk niet in. Ga de strijd niet aan met een welles nietes spel. Blijf met respect naar de ander en jezelf kijken. Er is al genoeg verdeeldheid. Je hoeft de ander niet te overtuigen van jouw waarheid maar een respectvol  dialoog waar beiden iets van kunnen opsteken, is van harte aan te bevelen.  We zijn in de wereld om elkaar te bevruchten, van elkaar te leren, elkaar te spiegelen en daarin te groeien en niet om te bekvechten en je aangevallen te voelen. We kunnen naar elkaar kijken en luisteren en het eigen denken eventueel herzien zonder jezelf te verliezen. Door een respectvol dialoog openen zich wellicht podia die voordien afgesloten waren door dichte gordijnen die de nieuwe werkelijkheid nog verhullen.

TOETSEN   Het is vaak zoveel makkelijker om mee te gaan met de stroom en jezelf te verstoppen achter regels, geboden en verboden. Ben je geneigd op te volgen zonder te toetsen ? Het is toch ook niet te geloven dat een overheid, media, religies, artsen, virologen, wetenschappers liegen en niet het beste met het volk voor zouden hebben ? De sluiers, de gordijnen, het voorhangel, verhullen ook voor hen vaak genoeg de waarheid. Maar er is altijd een waarheid achter de waarheid. Om die waarheid te Zien vraagt dat om wat meer. Dat vraagt om licht te zetten op het waarneembare en hierdoor Inzicht te verkrijgen. Belangrijk is om voor jezelf alles te toetsen. Toets datgene wat je hoort, ziet, waarneemt met je eigen hart. Voel in wat voor jou klopt en wat niet.  Informeer jezelf. Er is heel veel informatie beschikbaar van wetenschappers en zieners die inzicht hebben in het grote plaatje achter de schermen. 

 

TROUW    blijven aan je missie op aarde. Je bent hier om te leren, te ervaren en te groeien en te leven aan de hand van je schepper. Vertrouw op jezelf, op je eigen scheppende vermogen. Herstel de relatie met jezelf, met je ziel. Laat je ziel niet wegroven door manipulaties die niet goed voelen. Heb jezelf lief. Dat is de sleutel naar liefde voor de ander en al dat is. Alles is in beweging, jij ook, creëer en laat op tijd los. Accepteer en respecteer. Verbind je alleen met dat wat goed voelt voor jou. Laat al het andere gaan. Vertrouw op je eigen geestelijke en fysieke systeem en je zelfhelend vermogen. Vertrouw op de Heilige Geest, op je eigen goddelijke vermogens die jou leven geven. Vertrouw op de toekomst en op dat wat op je toe komt om alles in licht en liefde te kunnen managen. Blijf in het licht zodat het onlicht je niet meesleurt naar diepte waar je niet thuis hoort.

BLAUW  helpt. Blauw is de kleur van de 1e Straal van Goddelijke liefde. Het is de kleur van de wil van God en staat voor puur en zuiver. De kleur staat ook voor oneindigheid en diepgang.  De hemel en het water laten ons de kleur vaak zien. Het zijn gegevens die zijn zoals ze zijn. Altijd puur en zichzelf. Het is goed om blauw te laten schijnen op het gegevene. 

Om puur en zuiver te kunnen zijn in het leven is niet altijd eenvoudig. We zijn immers ook onze eigen begoochelaar. Gebruik in meditatie de kleur blauw op het keelchakra en ervaar. Dit ondersteunt om te voelen wat voor jou klopt.

Blauw geeft stabiliteit zodat je weet wat je doet en voor jezelf betrouwbaar bent. Adem de kleur via het keelchakra in en laat het door je heen stromen. Adem uit door je voetzolen. Het versterkt eerlijkheid, waakzaamheid, rechtvaardigheid, waarheid en trouw aan jezelf. Bovendien werkt het volhardend in je geloof en in je waarheid. Doe het met name als je 'het ook niet meer ziet en weet' in bepaalde situaties of confrontaties. Adem blauw in en je voelt je direct stabieler en beter, sterker, verbonden met de hemel en de aarde. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

geniet van de helende werking van blauw en richt je naar de blauwe hemel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Portfolio  onderwerpen : Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie - Trance healing - Kleur op chakra's en organen - Lichtlijst

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

   Blog op de website aktuele informatie over het leven en haar verschijningsvorm -           https://www.triadiswijzijnkleur.info/blog

In november komt mijn boek  uit  'Gedragen door de tijd'  Zien Licht Inzien 

Je kunt op mijn website het Voorwoord, de Inleiding en een Hoofdstuk lezen.

Je kunt het boek al bestellen en je wordt dan uitgenodigd voor de boekpresentatie. 

Van harte aanbevolen. Klik  op de button.

Kingsblue.png
bottom of page