top of page

 

KLEUR VERRIJKT  Brief nr.62

Ajo van IJzeren aan mijn medereiziger

over kleur, bewustwording, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

Scheppingskracht

liefde

tussen zon en maan 

 geel op het kruinchakra,  blauw op het keelchakra, rood op het hartchakra

SCHEPPINGSKRACHT    LIEFDE   Het leven leven lijkt de meest complexe sport die er bestaat. Er komt zoveel op je af iedere dag. Het is geen gehonoreerde discipline van het IOC maar van het leven zelf.  Het leven speelt zich niet af binnen de beperkingen van een arena of een circuit en een bepaalde tijd. Hooguit van je zelfopgelegde beperkingen en conditioneringen en dat kan verrekte lastig zijn. Maar hoe geweldig te weten dat het leven zich in wezen af speelt buiten alle grenzen in een eeuwige onbegrensde tijdspanne in een oneindige scheppingskracht, in een onvoorwaardelijk liefdesveld dat in en om je heen aanwezig is.  Je leeft te midden van. Hoera. Of jij je dat nou bewust bent of niet.   

VAKANTIETIJD    nodigt uit lichamelijk en geestelijk het dagelijkse bestaan te ont-spannen. Letterlijk en figuurlijk kom je in beweging want je gaat je misschien verplaatsen naar een andere tijdelijke plek. Je dagelijkse conditioneringen en gewoontes vervallen daarmee meestal per ongeluk. Een opluchting hé om alles eens even 'achter je te laten'. Maar wat ligt dan vóór je ! Mooi, de hele wereld ligt vóór je. Wat een feest, wat een uitdaging, wat een mogelijkheden, wat een  bedreiging misschien wel ? En Nu ? Je moet iets en wat moet je er mee met zo'n anders dan andere dag. Moet je echt iets of mag je ? Ja je mag, Je mag je leven bezien en herzien. Je mag de uitnodiging tot vernieuwing van bepaalde dingen in je leven aannemen. Je mag dingen die je niet dienen bijstellen of loslaten. Je mag zaken ondernemen waar je anders niet toe komt. Je mag gewoon eerlijk zijn naar jezelf en je oprecht afvragen waar je blij van wordt. Je mag je hele leven herzien en nieuw leven in blazen. Dat kan je ook dagelijks thuis doen en je afvragen waarom - hoezo dat dat er niet van komt. Iedere dag is een herschepping van de vorige dag. Geen een dag is het zelfde, geen een ademhaling. Dat dacht je misschien, maar dat bestaat niet. Iedere ademhaling is een gelukkige nieuwe die nieuw leven geeft. Je organen zouden subiet stoppen met hun werking als er afgedankte zuurstof krijgen als voeding.

ZON EN MAAN,   licht, het beginsel van de schepping, bronnen van ons bestaan. Levenskracht alom, binnen in je en buiten je. De hele schepping is afhankelijk van het licht, buigt zich naar het licht, neigt naar het licht., strekt zich uit naar het licht. Zijn wij dat als mensheid vergeten ?  De bewuste verbinding met deze oerkracht is de scheppingskracht van ons eigen leven tot groei, zelfontplooiing en vernieuwing. Alles wat je hoeft te doen is je bewustzijn verruimen en al ademend bewust contact maken met de scheppingskracht, het licht in je. Wat een makkie. En de zelf opgelegde grenzen vervagen als sneeuw voor de zon en de horizon wordt zomaar verlegd. Nog een keer: Hoera.

DISCIPLINE   Ja, het vraagt wat discipline inderdaad en tijd, om dagelijks stil te staan bij je eigen prachtige lichamelijke systeem, de tempel die jouw geest draagt. Sluit je ogen, leg je handen op je zielechakra (2e ch.) Adem rustig in en uit. Bedank je lichaam voor haar functie. Bedank de gaven van de Heilige Geest waar jij dagelijks gebruik van maakt, zoals spreken, geloven, invoelen, vertrouwen, herstel en groei van het lichaam. Bedank de vruchten van de Heilige Geest  zoals, liefde, wijsheid, kracht, geduld, goedheid, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, vriendelijkheid. Bedank het licht in je en buiten je. Wees blij wakker geworden te zijn en al weer, nieuwe kansen te ontvangen. Bedank de zon, de maan en de aarde voor de balans en de nieuwe tijd. Zeg tegen jezelf: IK HOUD VAN MIJ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------GEEL op het kruinchakra. De kleur van hemelse wijsheid, van nieuw inzicht, nieuw leven. De kleur doordrenkt, heelt, vernieuwt en vult al je cellen en atomen iedere dag.

BLAUW  op het keelchakra. De kleur van tongen en zachte kracht zoals het spreken van liefdevolle, vriendelijke taal.

ROOD op het hartchakra. De kleur van liefdevol leven dat door het hart en de bloedbanen stroomt.

* Je kunst de kleuren dagelijks bedanken en vragen om wijsheid, nieuw inzicht, om vriendelijk te spreken en liefdevol te leven.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

heb een kleurrijke tijd en verrijk jezelf dagelijks met de kleuren geel, blauw en rood

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

*   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

*   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

*   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

*  Mijn boek bestellen:  'Gedragen door de tijd ' Zien Licht Inzien. Het voorwoord en de inleiding kan je op de             website lezen onder de knop 'Mijn boek bestellen'. Bestellen kan ook via deze knop

tekening.jpg
bottom of page