top of page

Ik ben - ik leef - ik reis


IK BEN ik leef ik reis. Ik ben constant op reis, van binnen naar buiten en weer van buiten naar binnen. Ogen open, ogen dicht, hier of daar, of nergens, of ergens, ik reis. Mijn bloed reist en rijst van links naar rechts, van boven naar beneden en van beneden weer naar boven. Mijn adem reist van buiten naar binnen en weer terug. Waar ik ook ben, waar ik heenga, welke beelden aan mijn oog voorbij trekken, ik reis en kan zelf mijn levensreis niet stoppen. Mijn fysieke oog signaleert en mijn geestesoog eveneens. Als het mij teveel wordt sluit ik beide ogen. Mijn geestesoog wil nooit gesloten worden. Die blijft wakker en alert en wijst mij op dingen die ik vergeten ben en op dingen die ik eigenlijk nooit meer wil zien.

Het leven raakt mij al reizend aan. Er is altijd wel een herinnering in mijn opgeslagen geheugen dat al reizend onderweg aange