top of page

KOE - KOEKEen nieuwe dag. De ochtend gloort. Ik hoor een indringend Koekoek, Koekoek, Koekoek geroep zonder merkbare adempauze.

Het roept boven alle andere roep geluiden uit. Ik hoor - ik luister. Iemand in nood ? iets wil aandacht ? Moet ik wat ondernemen ? Zal ik wat terug roepen ? Ik kijk rond. Zie niks wat Koekoek kan voortbrengen.

Hè ? Koe Koek. Het is gewoon een oproep. Een oproep om Koe-Koek te gaan kopen. Nee, nooit gegeten. Wauw, interessant. Nieuw. Zin in. Ik ga ze halen. Nu, Yes.

Naar de Dagwinkel, die is het dichtst bij. Ja, hij is al open. Gelukkig. Helaas geen Koe-Koek te bekennen. Filiaalleider: ' ja, ik ken ze wel. Nee, ik verkoop ze niet '.


Op naar de Lidl, de Coöp, de Plus, de Aldi, de Jumbo, de hele mikmak in een cirkel van plm.15km. Nog naar de Kiosk en het Tankstation. Nergens Koe-Koeken te koop. Ik spreek mezelf toe; denk na....Jaaaa, naar de Welkoop. Oh nog maar 3km. Ik word blij van mijn gedachte dat Welkoop allerlei nieuw- en ouderwets snoepgoed heeft. Ik zie de Tum-tum, zuurtjes, roze koeken en kaneelstokjes voor me en alle hoop op koe-koeken. Intussen vraag ik me stiekem af of Koe-koek-en wel vegetarisch en gluten vrij zijn. Zeur niet.


Ik loop snel tussen de schappen door en zoek en zoek en vraag uiteindelijk de filiaalleider hijgend naar Koe-koeken. Nee, we verkopen ze niet. In de dierenwinkel misschien !

Toen heb ik ze zelf gebakken...

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page