Gedragen door de tijd - uit het manuscript

GETAL 2363KLEUR REGENBOOG


Hoofdstuk 15


GETAL 2363 = 14 = 5 Bij getal vijf is alles mogelijk. Het vertegenwoordigt de gaven van het leven. Het ontvangt en geeft het ook weer door. Vijf is open voor het verleden en is open naar de toekomst, bereid om los te laten


KLEUR REGENBOOG. De kleuren van de regenboog resoneren het licht op alles. Laten licht schijnen op alles wat je te zeggen en te doen hebt, Het is ook het teken van hoop en diversiteit van alle kleurrijke volken van de aarde samen.


Ik ben dol op spiegels. Niet om naar mezelf te kijken, maar om de andere kant en de onderkant van de dingen te zien. Het zichtbare gedeelte van alles is de buitenkant en is maar een fractie van wat het in wezen is. Ik leg spiegels en spiegeltjes op de vensterbank, op tafels en tafeltjes, op de vloer en overal waar een plat vlak zich opent en dat een spiegeltje met een voorwerp wil ontvangen. Het nodigt mij uit even met het voorwerp te spelen als ik er langsloop om weer nieuwe kanten, kleuren, vormen te ontdekken. Niets is wat het lijkt. Als het licht straks anders valt, ziet alles er weer heel anders uit. Voor mij is dat gigantisch genieten.

Vroeger op het Kunst Seminar moesten we iedere maand een jaar lang hetzelfde stilleven schilderen op een steeds andere plek. Dat gold ook voor het zelfportret. Het materiaal waarmee je dat deed, kon je zelf kiezen. Zo leerde ik zien en inzien. Zien is meer dan kijken, observeren en zien hoe het licht valt. Inzien: het niet bij zien laten, maar je verbinden met je hart, in het gegeven kruipen en van binnenuit waarnemen, voelen hoe het voelt om dat gegeven te zijn. Dit vind ik spannend en het blijft een heerlijke uitdaging. De rest van mijn leven stond vanaf toen in dit teken. Niets is wat het lijkt dat het is. Alles is schijn.

Ga er maar aanstaan. Het licht maakt onze wereld zichtbaar en geeft leven. Het licht verandert constant door de situatie, die het licht verzwakken of versterken. Wij veranderen mee of je wilt of niet. Het licht zelf verandert in wezen niet. Het is er altijd en zal eeuwig blijven. Ik verbind mijn kern met de kern van het licht, dan ervaar ik mijzelf als een deel van het licht. Dagelijks werk ik aan deze verbinding door middel van meditatie, affirmatie, visualisatie, lichamelijke oefeningen QiGong, Yoga. In de loop van de jaren is deze verbinding sterk geworden en wandel ik door het leven vast verbonden aan het draadje van het grote licht, dat leven geeft. Bewust of onbewust zijn we allen in de geest verbonden aan dit licht. Dagelijks zie en ervaar ik mijzelf en anderen naar gelang mijn energie variëert en doorwerkt. Als ik in de spiegel kijk, zie ik mijn fysieke rechterkant in spiegelbeeld. Dan wijs ik met mijn rechterarm recht vooruit mijn linkerkant aan. Ik heb mezelf en jou nog nooit in het echt gezien en je daar ontmoet. Ik zie ook jouw spiegelbeeld. Ik zie ook alleen jouw buitenkant van dit moment. Maar in de geest kan ik contact maken met jouw Hoger Zelf, met jou. Ik zie jou als ik je beide handen vasthoud en je lang genoeg in je ogen kijk. Dan kan je mij diep ontroeren, want dan herken ik jou in mij en mij in jou. Dan zie ik je echt. Ik kan jouw binnenkant, emotioneel gezien, wel ervaren, maar dat slechts weer in het moment. Ik leg een doosje op een spiegel en dan zie ik in de spiegel de onderkant als bovenkant. Als we zeggen dat het westenwind is, komt zij uit het oosten.

De volwassen mensen hier zijn, vanwege het extreme klimaat en vanwege de traditie, altijd helemaal bedekt. Ik zie wel vaak blote voeten en blote handen. Het gelaat bij vrouwen is meestal gedeeltelijk bedekt en ik zie nooit haren. Ik kan dus weinig aflezen en we spreken elkaars taal nauwelijks. Door mij, vanuit mijn hart met hun hart te verbinden, voel ik, ervaar ik een warme connectie en 'verstaan' we elkaar op dat niveau zonder dat de verbale communicatie verstaanbaar is.

Hier ligt het bezaaid met prachtige stenen in allerlei kleuren, soorten en formaten. De kleuren zijn van uur tot uur anders, evenals de kleuren van de rotsen. Nu ligt het hier bezaaid met kleine zwarte ronde steentjes en een aantal, waar het licht op valt is groen. Dat zijn nou net de mooiste maar het blijken konijnenkeutels te zijn als ik er een paar opraap. Of de mooie tweekleurige wit-beige beetje ovale steentjes tussen vele andere van hetzelfde formaat en dezelfde vorm, blijken kamelenkeutels te zijn. Ik bedoel maar. Niets is wat het lijkt. Alles is en blijft in beweging. Wat een zegen. Ook mijn verdriet verdwijnt weer, net als mijn vreugde. Maar in mijn diepe kern, in de diepte van mijn bestaan, is een vreugde aanwezig, zoals alles in mij aanwezig is. Soms kan ik er nauwelijks bij, maar te weten dat ik kan scheppen en herscheppen, doet mij leven.

ZIEN is SCHEPPEN en INZIEN is HERSCHEPPEN. Mijn oog schept een beeld en mijn hart kijkt verder dan mijn oog vermag en herschept het vorige. Het licht, een alles omvattende liefde die leven geeft. Het licht is de schoonheid en de wijsheid van het leven en in ons hart aanwezig. Hoe klein en dierbaar het ook is, het mag groeien en vrucht dragen en de wereld overspoelen naar de harten van alle mensen voor vrede en broederschap. Het licht dat we waarnemen, is de manifestatie van de goddelijke heerlijkheid op aarde. In de zegen van de zonneschijn en in de schoonheid van de hele natuur. We mogen ons bewust worden van de geestelijke wereld en van de gave van eeuwig leven, dat zich immer ontvouwt tot een meer verfijnd en grootser leven.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Afbeeldingen   zie  foto album
Afspraak maken

CONSULT

voor spirituele hulpverlening en

Karmisch Onderzoek

email: triadiswijzijnkleur@hotmail.com

voor schilderkunst-toegepastekunst
email: triadis.art@gmail.com

Tel: 06 30 70 56 61

 

Kleur verrijkt kleur heelt kleur reinigt kleur verblijdt kleur verbindt
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

verwelkom het kleurenspel van de toekomst

LICHT en KLEUR VERRIJKT