top of page

Geloof Hoop Liefde
De triade van

Liefde - Hoop - Geloof


De drie aspecten Geloof Hoop Liefde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een eenheid.

Geen van deze aspecten is los verkrijgbaar. Er is geen hoop zonder geloof, geen geloof zonder hoop en zonder hoop en geloof is liefde vergankelijk.


LIEFDE is de alles omvattende oneindige motiverende kracht van het leven zelf. Leven is ware liefde en liefde is de motivatie van leven in eeuwigheid.

GELOOF is het bewijs van dingen die we niet kunnen zien en de zekerheid van de dingen waarop we hopen. Geloof is de volbrengende kracht die nodig is om in liefde en hoop te blijven wandelen en zonder twijfel te vertrouwen dat datgene wat je gelooft werkelijkheid wordt.


HOOP is de volhardende kracht van de eeuwigheidswaarde en essentieel om het geloof en de liefde vast te houden.


Geloof Hoop en Liefde zijn geestelijke krachten die situaties veranderen kunnen en wonderen kunnen verrichten. De geestelijke wereld werkt met geestelijke wetten, net zoals de natuurlijke wereld met natuurlijke wetten werkt. Een geestelijke wet is b.v. 'Wat je zaait, zal je oogsten' en 'Geef en je zal gegeven worden'. Geloof is voorspelbaar en werkt aan de hand van geestelijke principes en wetmatigheden. Geloof is de volbrengende kracht omdat geloven wetmatisch werkt.

In de Bijbel staat: 'Het zal u gaan naar uw geloof'. Of zoals Mattheüs 8:13 schrijft: 'Ga heen en het zal u gaan zoals u geloofd hebt'. Onder andere tonen deze teksten aan dat geloof systematisch is. Dat betekent dat wij kunnen ontdekken wat geloof is en hoe het werkt.


Nu in de buitenwereld veel van onze overtuigingen en zekerheden afbrokkelen, worden we uitgenodigd om de moed te hebben te onderzoeken hoe wij ons leven in deze veranderende wereld gestalte willen geven. Het kan zijn dat je jezelf behoorlijk moet bijstellen omdat tesamen met de buitenwereld je binnenwereld ook afbrokkelt en bepaalde overtuigingen, principes en waarden herzien willen worden. Welke waardes en principes horen bij jou en resoneren met je ziel ?


Word dan stil. Voel in wat je bezig houdt. Spreek hardop, want klank is energie. Vraag de heilige geest, het Christuslicht in jou, je Hoger Zelf, om inzicht in je leven. Vraag hulp in bepaalde kwesties die je bezighouden. Roep om leiding als je het helemaal niet meer weet. Bedank het licht en laat je vragen vervolgens los. Je zult antwoord ontvangen. Blijf hopen (volhardende kracht) en geloven (volbrengende kracht). Dit is een geestelijke wet zoals al eerder aangegeven. In de bijbel staat: 'Klop en er zal worden open gedaan', 'Vraag en je zult antwoord krijgen'. Maar, laat los. Loslaten is ontvangen. Als je een artikel besteld hebt bij b.v. Bol.com, ga je ook niet iedere dag bellen of ze aan het werk zijn met je bestelling en vragen wanneer je het kunt verwachten . Daar vertrouw je gewoon op.

Zo is het ook met je gesprek met de heilige geest. Het is wel handig als je 'thuis' bent als je pakketje van Bol.com bezorgd wordt. Dat is met je vragen aan de heilige geest net zo. Wees alert, wees wakker, open de ogen van je hart, verlicht de ogen van je ziel voor de antwoorden op je vragen. De heilige geest is uiterst creatief om Inzichten in allerlei vormen en manieren door te geven. Vertrouw erop dat je het gewaar wordt.


Geloof in je eigen geestelijke kracht die verbonden is met de grote geest van Al dat Is - met God. Laat liefde altijd de motiverende kracht zijn in alles wat je gelooft, vraagt en hoopt.

Wellicht kan deze triade je daarbij ondersteunen.
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page