top of page

Gods Licht kleurt jou vandaag CITROENGEELCITROENGEEL

dat is nogal wat(CITROEN)GEEL Als het nou gewoon GEEL zou zijn, dan kunnen we het hebben over het licht, over de zon over vrolijkheid en positiviteit, vreugde en blijdschap. Maar dit is geen gewoon warm lichtgevend geel. Citroengeel is een wat scherper, dominanter, zurig geel. Je haalt er even je neus bij op, of je fronst even. Vanmorgen werd ik n.l. nogal geraakt door een opmerking van iemand die mij bijna uit mijn comfortzone haalde. Toen haalde ik ook even m'n neus op en werd mijn frons even wat dieper. Vandaar deze kleur.

CITROENGEEL De 'Schepper van Al dat Is' - God, werd barbaars door een jonge vent onderuit gehaald. Ho, ho, ho. Wacht even jongeman. God is niet wie jij denkt dat hij is, maar God is die zelf zegt wie hij is. Dat staat in het Oude en Nieuwe Testament, het levende Woord van God, de Bijbel. Dat is toevallig niet jouw God die jij in je hoofd hebt jongen. Mijn God woont in mij en geeft mij leven. Daar schrik je van ja !

* Maar jongeman, als jij je verbergt achter je eigen goden als Televisie, Netflix, Instagram, je mobieltje, je rockmuziek, goeroes, mooie kleren, wetenschappers etc. die alles zo goed weten ? Als jij je verschuilt achter je eigen redeneringen en onmacht uit angst jezelf tegen te komen ? Als jij je verschanst achter de deur van je eigen gelijk ? Als jij je moet wapenen tegen de kracht van het licht van de Schepper van Hemel en Aarde en de kracht van de Heilige Geest in jou door zo hard tegen mij te roeptoeteren ? Misschien ben jij dan jezelf wel krijtgeraakt ? Misschien ben je op zoek naar je ware identiteit ? Denk je dat echt buiten jezelf te vinden ? Misschien overheerst diep van binnen het gevoel dat je er niet toedoet ? Ben je misschien op zoek naar een plek om te schuilen te rusten , je veilig te voelen, je geliefd te weten ? 't Is maar een vraag hoor ! Dan kunnen we verder praten. Dan heb ik heel Goed Nieuws voor jou !


GEEL In de Bijbel wordt veel over licht en kleuren gesproken. God is een God van Licht en kleur. Zo is Geel het symbool van het licht en Gods heerlijkheid en vreugde. Jezus is het Licht der wereld staat er. In Matteüs 5 vers 14 zegt Jezus zelf tegen de mensenmassa in de Bergrede: 'JULLIE zijn het licht der wereld'. Vers 16: 'Zo moet JULLIE licht schijnen voor de mensen, opdat ze JULLIE goede daden zien en eer bewijzen aan JULLIE Vader in de hemel'. Dit bleek bij nader inzien heel goed nieuws voor mijn jonge ontmoeting deze morgen. Voor jou als lezer wellicht ook ?


LICHT Als wij dan licht zijn, zijn we ook kleur, dat is duidelijk. Wij zijn kinderen van God en kleuren dagelijks zijn wereld. Ieder kleurt in haar, in zijn, in jou eigen onmisbare tint, vorm en taal. Wij kleuren de wereld weer een beetje mooier door er te zijn. In hem en haar en jou en jullie vinden we onszelf terug in Hem, de Schepper van Hemel en Aarde en van jou.


* p.s. Je mag deze brief gerust in haar geheel doorsturen.

Heb je levens en/of geloofsvragen ? Aarzel niet met mij contact op te nemen.

* Boeken: 'Gedragen door de tijd' Zien Licht Inzien, geschreven door mij in 2020 in de woestijn Sinaï Egypte. 'Zien' is meer dan 'Kijken' en 'Inzien' is met andere ogen 'Zien' . Ieder hoofdstuk heeft haar eigen kleur en getal. Bestellen: De uitgever: Novumpublishing.nl - of iedere Boekhandel, of bij mij via het formuliertje.

* Boeken over: Geloof het onmogelijke, Bidden is ontvangen, Leven in de volheid, Woorden van Geloof etc. staan op mijn pagina Manifestatie Aanrader Boeken | triadiswijzijnkleur

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page