top of page

Ik wou ik wou dat ik een zwaan was met sterke grote vleugels...
...waarvan de kleur overdag titaanwit was met soms een vleugje roze en 's avonds koningsblauw, met altijd een naftolrode snavel, of het nu dag zou zijn of nacht. Mijn kleur zou altijd schitteren zelfs als de lucht dreigend wordt, juist dan.


Als ik een zwaan was, zou ik alom bewonderd worden door mijn majestueuze gang in het water en mijn grazieuze vogelvlucht.


Als ik een zwaan was, zou ik vanuit het water kunnen opstijgen naar grote hoogte en neerdalen vanuit een ceruleanblauwe lucht op chromoxidegroene weiden en mangentablauwe wateren.


Als ik een zwaan was, zou ik me nooit alleen voelen, want ik zou altijd een zinkwit spiegelbeeld zien met oranje snavel dat met mij mee vaart waar ik ook ga, niet wetende dat ik dat zelf ben.


Als ik een zwaan was, ja dan....


Omdat ik geen zwaan ben, kan ik niet vliegen, maar ik kan wel mijn vleugels uitslaan en mee gaan met de onzichtbare wind van het leven, niet angstig dat ik val omdat ik voel dat er IETS is dat altijd bij mij is en dat mij draagt.


Omdat ik geen zwaan ben, kan ik heel bewust mijn ogen sluiten en in stilte mijzelf afstemmen op het stralende Licht van mijn Schepper, op God, de Bron van Al dat Is, de creator, de formeerder, de Alpha en Omega van het heelal. De God van het grote geestelijke Licht die hemel en aarde gemaakt heeft en nooit laat varen het werk dat zijn hand begon, zoals de Bijbel zegt. Met deze geruststelling en in diep vertrouwen, voel ik dat de vleugels van de Heilige Geest mij omringen, dragen. Dan kan mijn geest vliegen waarheen zij wil. Dan, ja dan... Dan voel ik de belofte van Psalm 91 : 4 die zegt: 'Met zijn vlerken beschermt hij u, onder zijn vleugels vindt gij een toevlucht'. Dank U. Ja, amen ja.


Dan vlieg ik naar grote hoogten. Naar daar waar de witte zwaan niet komen kan. Daar kan ik mijn kleurrijke bestaan zien dat dagelijks en van uur tot uur van kleur verandert omdat alles altijd in beweging is. Dan zie ik dat door de jaren heen mijn kleuren steeds zuiverder en helderder geworden zijn, wetende dat ik alles Zelf ben.


Omdat ik geen zwaan ben, kan ik zoveel meer. Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid voor mijn leven. Dan voel ik dat mijn vleugels vele vele male groter zijn dan de vleugels van de witte zwaan die ik zo bewonder. Ik vlieg á la minute met hulp van de Heilige Geest naar grote hoogten waar ik de naam boven alle namen ontmoet, de Al Liefde. Dan dank ik Jezus voor zijn offer aan het kruis dat voor mij de weg vrij gemaakt heeft naar deze wonderlijke oneindige allesomvattende Geest van Liefde. Deze Geest werkt niet door aanschouwen maar door geloof en fluistert uit liefde wat goed voor mij is omdat deze Geest enkel Liefde Is.


Omdat ik geen zwaan ben, kan ik denken en voelen, keuzes maken en danken voor wat het leven mij brengt. Ik kan mijzelf bewonderen en danken voor alle gaven en kwaliteiten van de Heilige Geest die in mij wonen. Ik kan iedere minuut de Heilige Geest, die altijd, dag en nacht, bij mij is, aanroepen om mij te helpen, te steunen, te dienen, te geloven, geduld te hebben, zachtmoedig te zijn, vrede te voelen en zelfbeheersing te hebben. Ik kan vragen mij te helpen om onder alle omstandigheden in liefde te blijven omdat het De Liefde is die mij draagt. Ik vraag de Heilige Geest mij in te fluisteren, mij te laten voelen, te laten zien, of horen, welke stap ik moet nemen als ik het even niet weet. Ik vraag ook om mijn bewustzijn te versterken zodat ik de wereld en haar immense hedendaagse uitdagingen aan kan en keuzes kan maken om in het Licht te blijven wandelen. Ook vraag ik om mijn karakter te versterken om het grote Goddelijke Licht te kunnen dragen.

.

Dan ben ik blij geen zwaan te zijn, maar gewoon IK. Dan ben ik blij in een lichaam van vlees en bloed te wonen. Blij dat de Triade Vader/Zoon/Heilige Geest een woning vindt in mij en ik me vrij en autonoom voel als kind van de Allerhoogste, van God en niet van deze wereld ben. Dat ik God kan dienen en manifest kan maken op aarde door mij heen en ervaringen kan op doen om tijdens dit leven te groeien in bewustzijn en liefde.


Zodoende voel ik mij als kleurrijk mens op aarde nooit alleen omdat de Geest van God die leven geeft in mij woont en tot in alle eeuwigheid dezelfde is, vandaag, gisteren en tot aan de voleinding van de wereld.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page