top of page

Licht aan en schijn sterker







Jaaa, het licht is aan, het leeft in ons, het schijnt in ons en door ons heen.

Wij kunnen de wereld verlichten gewoon door er te zijn, maar natuurlijk door nog veel meer. Bijvoorbeeld door liefde te tonen op velerlei manieren, door dienstbaarheid, door sympathie en empathie, door blijdschap en levensvreugde, door aandacht te geven aan, door geduld te hebben, door zelfbeheersing, door goedheid, door vrede uit te stralen, door vriendelijkheid, door zachtmoedigheid en en en.

Ja hallo, komt zij ook al weer met wijsheden aangedragen begin 2023 na al je eigen goede voornemens hoor ik je denken... Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar ik kan het niet laten, hahaha leg mijn woorden dan maar gewoon naast je neer.

Maar ik voel dat het voor dit jaar, de komende tijd, heel belangrijk is dat we in onze kracht gaan staan en kunnen blijven staan. Zelf ervaar ik ook hoe snel ik weer onderuit geschoffeld dreig te worden. Ik moet er iedere dag aan werken om niet opgepakt en meegesleurd te worden met de zware deken die voor mijn gevoel rondom mij heen hangt. Die zware deken heeft het over de ene crisis na de andere. Van milieu crisis naar euro crisis en een mondiale financiële crisis, de economische crisis, stikstof crisis, oorlogs crisis of corona crisis. Het woord wordt te pas en te onpas de wereld ingeslingerd. Van al die geponeerde crisissen krijgen we ook nog een sociale crisis en een generatie crisis. Hou toch verdorie op met je crisissen. Het woord betekent eigenlijk: onderscheiden of beslissen. Het doet mijn voorhoofd crisissen, oh nee, fronsen en mijn fronsrimpel wordt dieper en dieper en dat werkt weer op mijn lach spieren. Och ja, die heb ik ook nog. Ik begin hard te lachen en daar worden mijn lach rimpels dieper en dieper van. Dan voel ik hoe belangrijk het is om me niet te verbinden met de horizontale natuurlijke wereld. Deze slechts waar te nemen en er geen betekenis aan te geven.

Eigenlijk ben ik zo dankbaar voor die 'crisissen' omdat het bij mij leidt tot invoelen en dieper verbinden met de bovennatuurlijke wereld waar onze geest mee verbonden is. Die verbinding voeden met woorden van licht en liefde, van vertrouwen en geloof en bidden om mijn karakter te versterken om de kracht van de allesomvattende oneindige Liefde van God te kunnen dragen. Mijn hele lichaam en geest draaien op dat Licht en die Liefde met een Hoofdletter. Ik vind dat zo'n wonder, zo ongekend en ik ben iedere dag zo dankbaar voor die grandiose fabriek waar mijn geest in woont. ik wil dan ook geen dag verliezen om gelukkig te zijn en de schepping met jou en jou te zien, te ruiken, te horen, te proeven en aan te raken.

Ik begin de dag dan ook heel bewust om dankbaar stil te staan bij het licht en het wonder van het leven van weer een nieuwe dag. Het licht en de liefde van mijn adem wekt al mijn cellen en atomen met nieuw leven. Dan verdwijnt de zware energie van de nacht en dag als sneeuw voor de zon !

Vergeet niet dat wij het Licht der wereld zijn en dat wij het koninkrijk van God hier op aarde neerzetten door ons licht te versterken in verbinding met de bron van Al dat Is. Wij zijn de handen en voeten van God en wij kunnen de wereld veranderen door ons hart in vertrouwen te volgen zonder angst en onwetendheid en door ons niet te laten meeslepen met de gekte van deze wereld.

Besluit dat 2023 jouw jaar wordt. Zet alles wat je doet, van plan bent te willen doen in het Licht. Spreek het hardop uit. Schrijf het op. Manifesteer het nu alvast in de kosmos. Dit jaar wordt een crisis van overvloed, van licht en Liefde, van grootsheid en goedheid, van financiële voorspoed, van genezing, van zegeningen voor jou en je familie. Zet jezelf dagelijks in het licht, luister wat 'de stille stem' je influistert en verwacht dit jaar 2023 een wonder door jou heen.


* Misschien is dit voorlopig mijn laatste Blog. De woestijn Sinaï heeft zo hard geroepen dat ik de roep opvolg en op 15 januari naar de woestijn vertrek om me twee maanden alleen in de woestijn terug te trekken slechts in verbinding met de kosmos. Wat het mij gaat brengen, hangt in de lucht, staat in de sterren en zal te zijner tijd wel naar beneden vallen. In vertrouwen en overgave zal ik het geschenk dan uitpakken ! Volgende week neem ik nog even afscheid van jullie, mijn dierbare lezers.

Ik ben IK door jullie, dank jullie wel.



Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page