top of page

Licht aan en schijn sterkerJaaa, het licht is aan, het leeft in ons, het schijnt in ons en door ons heen.

Wij kunnen de wereld verlichten gewoon door er te zijn, maar natuurlijk door nog veel meer. Bijvoorbeeld door liefde te tonen op velerlei manieren, door dienstbaarheid, door sympathie en empathie, door blijdschap en levensvreugde, door aandacht te geven aan, door geduld te hebben, door zelfbeheersing, door goedheid, door vrede uit te stralen, door vriendelijkheid, door zachtmoedigheid en en en.

Ja hallo, komt zij ook al weer met wijsheden aangedragen begin 2023 na al je eigen goede voornemens hoor ik je denken... Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar ik kan het niet laten, hahaha leg mijn woorden dan maar gewoon naast je neer.

Maar ik voel dat het voor dit jaar, de komende tijd, heel belangrijk is dat we in onze kracht gaan staan en kunnen blijven staan. Zelf ervaar ik ook hoe snel ik weer onderuit geschoffeld dreig te worden. Ik moet er iedere dag aan werken om niet opgepakt en meegesleurd te worden met de zware deken die voor mijn gevoel rondom mij heen hangt. Die zware deken heeft het over de ene crisis na de andere. Van milieu crisis naar euro crisis en een mondiale financiële crisis, de economische crisis, stikstof crisis, oorlogs crisis of corona crisis. Het woord wordt te pas en te onpas de wereld ingeslingerd. Van al die geponeerde crisissen krijgen we ook nog een sociale crisis en een generatie crisis. Hou toch verdorie op met je crisissen. Het woord betekent eigenlijk: onderscheiden of beslissen. Het doet mijn voorhoofd crisissen, oh nee, fronsen en mijn fronsr