top of page

DE SINAÏ  2023   

 

 

 

 

 

Wij  hebben een verbond de Sinaï en ik, onlosmakelijk blijkt dat, want al sinds 1995 loop ik jaarlijks winter, lente, herfst in deze woestijn terwijl ik niet een mens ben die vastgeroest zit aan de 'haar bekende plekken', integendeel. Ik heb in verschillende andere woestijnen gelopen en ingevoeld om te kijken of de energie die ik in de Sinaï ervaar, overtroffen zou worden... nee dus. De geschiedenis van farao Mernepath, zoon van Ramses II, het verhaal van Mozes en de Uittocht uit Egypte, het heeft tè veel voetstappen, kennis en energie van monniken, pelgrims en kluizenaars, gelovigen, God aanbidders achtergelaten in deze woestijn. De zon, de maan, de sterren, de elementen, brengen deze energie dag en nacht in beweging en dat is zichtbaar en voelbaar.

Mijn vertellende ervaringen van de Sinaï maakten velen enthousiast en na te horen 'organiseer het maar dan gaan wij mee' heb ik dat 27 jaar met veel enthousiasme gedaan. Het enthousiasme van anderen en mij leidde tot het oprichten van de stichting Kiek Sinaï Projecten die veel bedoeïenefamilies met o.m. een micro krediet, geholpen heeft met hun voortbestaan.

In 2015  werd de situatie in het Midden-Oosten onrustig en kwam er van overheidswege een negatief reisadvies op het gebied. Dit betekent dat reizigers niet verzekerd kunnen worden. Deze verantwoording kon ik niet dragen. Ik/we stopte met het officieel organiseren van de wandeltrektochten en met de stichting Kiek Sinaï Projecten. Zelf ging ik door met lopen in de woestijn. Inmiddels is Zuid Sinaï tot veilig gebied verklaard. Iedereen die zich aangetrokken voelt tot dit gebied kan met mij, als ervaringsdeskundige, meelopen - meegaan, of wel ook gaan. Je koopt zelf je vlucht en je betaalt de bedoeïenen ook zelf niet via mij.

VERBLIJF op EL MAKHROOM van 16 januari t/m 10 maart 2023. Ik ben alleen op deze plek en de bedoeïenen bevoorraden mij. Geen stoelen, geen WC, geen badkamer maar de schoonheid van hemel en aarde, lekker vegetarisch eten en fris flessenwater.  

zie deze link  

 

WANDELTREKTOCHT  2023     zondag 12 maart - donderdag  23 maart  -  zondag 1 oktober -  donderdag 12 oktober

Wandeltrektocht  van 10 dagen met kamelen en bedoeïenen. Niet als toerist met Cola en een wijntje, maar lekker water en met goed vegetarisch eten en leven zoals de bedoeïenen, zonder stoel, bed, wc en badkamer, maar een lekker matje en een goede slaapzak onder de sterrenhemel. 

We lopen per dag plm.5 á 6 uur dit betekent 1,5 u korte pauze en weer 1,5 u korte pauze met tussen de middag een lange lunchpauze en 's middags weer 2x1,5 uur lopen. De kamelen dragen de dagrugzak en de bagage wordt vervoerd met een tender. In de ongekende schoonheid een eenzaamheid van de woestijn lopen, vallen alle beslommeringen en vastgeroeste conditioneringen weg en dient nieuwe kracht zich aan en krijgt het leven een andere glans.

zie deze link

 

2006-08-15 20.01.48-4.jpg
bottom of page