top of page

Kleur verrijkt

Brief nr.59 aan mijn medereiziger

over kleur, bewustzijn, spiritualiteit en levenskunst

 

 

 

KLEUR GROEN op het HARTCHAKRA

Overgave

KLEUR GROEN    De kleur van het hartchakra die de verbinding maakt tussen hemel en aarde, tussen weten en voelen.  Groen is ook de kleur van de 5e straal van goddelijke liefde die op woensdag aarde gericht is (meer info zie Portfolio) en het derdeoogchakra, die de middelaar tussen binnen en buiten, activeert.  Het is de kleur van heling en groei. Groei met name van een diep inzicht hoe het grote geheel in elkaar steekt, hoe alles met alles samenwerkt, invloed uitoefent en reageert op alle zichtbare en onzichtbare energieën die het  leven leven geven. Hoe heilzaam werkt een dag in de groene natuur op het menselijk organisme. Hoe heel kan je je voelen na een dag buiten geweest te zijn. Groen werkt altijd kalmerend en stabiliserend. Groen schept altijd harmonie en een harmonieus evenwicht tussen lichaamsprocessen en versterkt de zenuwen. De kleur van een hart wordt wereldwijd altijd rood afgebeeld als symbool van levende liefde en hartstocht, maar het nabeeld van de kleur rood is groen.

 

WOELIGE BAREN   Er wordt behoorlijk aan onze fundamenten en aan onze zekerheden gerommeld in deze tijd. We varen op woelige baren en het is oppassen geblazen dat het levensscheepje niet omver geblazen wordt en we verzuipen. Goed om eens te bezien vanuit welk perspectief je naar het leven kijkt en waar je je aan vast houdt. Is dat vanuit vertrouwen, vanuit wantrouwen ?  Vertrouw of wantrouw je de buitenwereld. Vertrouw  of wantrouw jij je eigen binnenwereld, je Goddelijk weten ? In allebei deze woorden zit  'trouw'.  We zijn op de wereld om te groeien, om ons bewustzijn te ontwikkelen, om bewust te ZIJN. Groeien doen we door ervaringen in het leven. Nou mooi, dan leven we nu in een prachtige tijd, een tijd waar we in no-tempo gigantisch veel ervaring kunnen opdoen en daardoor onszelf en de ander steeds beter leren kennen.  Ervaring geeft nieuw inzicht en nieuw leven. Geen enkele ervaring gaat ooit verloren in het leven maar doet juist leven, keuzes maken, helen, groeien. Trouw zijn aan je binnenwereld, je Hoger Zelf, je hart, invoelen wat voor jou waar of onwaar voelt, de wijsheid woont immers in je hart.

 

MEEGAAN   Meebewegen met de golven van het leven, zorgen dat je  in evenwicht, in balans blijft door vertrouwen te hebben dat Je levensscheepje  stabiel genoeg is om het leven aan te kunnen en om voort te gaan. Mee met de wind die nieuw leven in blaast. Regelmatig de stilte van het groene hartchakra raadplegen en de stilte van het kruispunt in gaan.  Steeds het leven weer toetsen in de wijsheid van je hart en alles wat in je denkgeest gevangen zit opnieuw  heroverwegen en  herzien. 

OVERGAVE   Het universele kruisteken spreekt haar eigen taal en richt zich altijd tot diepere lagen van bewustzijn. Als je dit symbool van geloof, hoop en liefde wil ervaren dan is een hartverbinding noodzakelijk. Het hart heeft haar eigen redenen die voorbij gaan aan de rede van de logica. Het kruis is een dynamische realiteit. Als ik mijn armen spreid, diep adem haal en met mijn aandacht naar mijn hart ga, ervaar ik de verbinding van mezelf met mijn spirituele, mijn innerlijke lichaam, de verticale lijn. Vervolgens ervaar ik mijn verbondenheid met de stoffelijke, de uiterlijke wereld, de horizontale lijn. Wij zijn Een.   

In deze tijd van transformatie waarin nogal geschud wordt aan ons bestaan, is het belangrijk om al dat in het horizontale, het wereldse, vlak plaats vindt, te brengen naar het kruispunt van het kruis. Hier woont je eigen innerlijk tribunaal. Hier kan je innerlijk weten alles toetsen wat op je pad komt. Vervolgens kan je alle ballast op je ademhaling afgeven aan je verticale lichaam en je innerlijk weer vrij maken. Je bent een levend wandelend kruis in deze wereld. Je uiterlijke mens heeft verantwoordelijkheden in het hier en nu, maar vergaat. Het is je innerlijke mens die puur liefde is en de uiterlijke wereld toetst en verlicht met de liefde van de schepping die eeuwig is en in je leeft.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

*  verrijk jezelf dagelijks  met de kleur groen  *

verwelkom het kleurenspel van de toekomst

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kijk eens in de Portfolio naar onderwerpen als: Karmisch Onderzoek - Levensvragen - Geboortestraal -  Meditatie

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

*   Je mag 'Kleur verrijkt' gerust in haar geheel doorsturen.

*   Je kunt mij altijd consulteren via de contact button.

*   Je kunt jezelf aanmelden via het formulier om 'Kleur verrijkt' rechtstreeks te ontvangen.

*  Mijn boek bestellen:  'Gedragen door de tijd ' Zien Licht Inzien. Het voorwoord en de inleiding kan je op de             website lezen onder de knop 'Mijn boek bestellen'. Bestellen kan ook via deze knop.

Groen hart met kruis_edited.jpg
bottom of page