Bloei en groeimodus van juni

31 May 2016

 

 

 

BLOEI-GROEIMODUS    We staan nog volop in de bloei en groeimodus deze maand. Alles om ons heen helpt mee om ons bewustzijn te verheffen naar hetgeen zich achter de zichtbare wereld schuil houdt. Bewust ZIJN. Er bewust zijn in het leven betekent dat ik weet dat er achter de hele zichtbare wereld iets onzichtbaars aanwezig is waarvan ik mij in eerste instantie niet bewust ben. Iets 'geheimzinnigs' dat ik niet zomaar waarneem. Bijvoorbeeld: in ieder mens en in de hele natuur schuilt een levenskracht die niet zichtbaar is, maar er wel is.

 

KRACHT    Achter iedere waarneembare kleur is een kracht aanwezig die ik slechts kan ervaren als ik mijzelf bewust met die kleur verbind. En zo is het met alles. Verbind ik mijn geest bewust met het leven in mij, dan word ik mijzelf gewaar als individu met levenskracht en voel ik de werkelijkheid, n.l. dat er leven in mijzelf stroomt. Verbind ik mij, mijn geest, met jou, jouw geest, dan breid ik mijn bewustzijn uit en ervaar ik een groepsbewustzijn. Er ontstaat dan een geestelijke communie, een verbinding, een commune, een éénheid. Dan vallen alle franjes van de uiterlijke wereld weg en kan ik jou en die en dat en het, ervaren. Dan ervaar ik leven, de bezieling van Het leven, haar oorsprong, de weerspiegeling van de Ziel. 

Please reload

Uitgelichte berichten

Kleurrijke wereld

January 8, 2016

1/2
Please reload

Recente berichten

August 5, 2019

August 2, 2019

June 10, 2019

May 18, 2019

May 18, 2019

April 29, 2019

April 20, 2019

March 18, 2019

Please reload

Archief